Hlavní obsah

Z realizačního týmu mistrovské Komety vypadl trenér Pešout

Brno

V novém realizačním týmu hokejistů extraligového mistra Komety Brno došlo k jediné změně. Asistenta Martina Pešouta nahradil Jiří Horáček, jenž bude současně videokoučem. Hlavním trenérem zůstal majitel klubu Libor Zábranský a jeho prvním asistentem Kamil Pokorný.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Pešout (vlevo) a Kamil Pokorný.

Článek

"Nadále zůstává asistentem také Petr Haken, jenž bude současně manažerem mládeže a šéftrenérem naší juniorky. Chceme, aby naši mladí hráči měli co nejlepší podmínky, které by je přibližovaly k extraligovému týmu," uvedl na klubových stránkách Zábranský.

Vedle mladých hráčů chce dát prostor k získání zkušeností také mladým trenérům. "Potenciál mají například Marek Moskal, Roman Meluzín, Jan Zachrla. Měli by trenérsky růst a mít možnost nabrat zkušenosti i u dospělého profesionálního hokeje. Celé play off s námi trávil i hlavní trenér Třebíče Martin Sobotka. Myslím, že to pro něj byla obrovská zkušenost," dodal Zábranský.

Brněnský kouč také jednal o dalším působení jedné z hlavních opor mužstva Martina Erata a zatím rozhodnutí nepadlo. Erat v příštím týdnu odletí do Nashvillu a vrátí se v červnu. "Požádal mě o čas na rozmyšlenou, což samozřejmě respektuju. Řekl jsem mu, že dostane tolik prostoru, kolik bude potřebovat. Je tedy vše otevřené," uvedl Zábranský.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín