Hlavní obsah

Gólmana Januse nahradí v Litvínově Kantor, lídr Hübl pokračuje

Hokejisté Litvínova přišli o brankářskou jedničku posledních dvou sezón Jaroslava Januse. Sedmadvacetiletý slovenský reprezentant preferuje místo extraligy jiné zahraniční angažmá. Verva se proto snaží do dvojice k Michaelu Petráskovi získat Pavla Kantora, jenž uplynulý ročník odchytal v Prostějově. Zásadní pro klub je dohoda o novém dvouletém kontraktu s ofenzivním lídrem Viktorem Hüblem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Viktor Hübl (vlevo) by nadále měl být oporou Litvínova

Článek

Podle klubového webu dolaďuje klubové vedení ohledně Kantorova příchodu už jen poslední detaily. "Jaro Janus od nás dostal nabídku, kterou nepřijal s tím, že nyní upřednostňuje zahraniční angažmá, na které čeká," uvedl generální manažer klubu Robert Kysela.

Kantor v první WSM lize nastoupil do 38 utkání, která odchytal s průměrem 2,89 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,32 procenta. Ve čtyřech vystoupeních v play off obdržel v průměru 2,76 gólu a chytal s úspěšností 92,62 procenta.

V útoku bude Litvínov i nadále spoléhat na Hübla, jedenáctého muže kanadského bodování základní části extraligy v minulé sezoně. Osmatřicetiletý forvard nevynechal ani jeden z 52 zápasů a připsal si 38 bodů (17+21). V play off přidala dlouholetá opora během pěti startů gól a dvě nahrávky. "Dohodli jsme se na nové dvouleté smlouvě, brzy by ji měl podepsat," přiblížil Kysela.

Otazník je zatím u možnosti prodloužení působení dalšího klíčového hráče Robina Hanzla. Osmadvacetiletý forvard se ve své první reprezentační sezoně prosadil až do nominace na světový šampionát, který začne v pátek.

"Máme s ním předběžnou dohodu o podpisu smlouvy s tím, že pokud dostane zajímavou nabídku do zahraničí, umožníme mu odejít. Odehrál tady šest výborných sezón, odvedl pro klub spoustu dobré práce. A kdyby odešel, věřím, že se k nám po čase zase vrátí," vysvětlil Kysela, který by útok rád ještě posílil.

"Ale myslím, že své by si v něm letos měl odehrát Richard Nejezchleb, který přišel jako posila loni, ale pak bohužel větší část sezóny promarodil. A vrací se také nadějný útočník Filip Helt, draftovaný St. Louis. Předpokládám, že větší prostor by mohli dostat odchovanci Jurčík, Válek a další. Naší dlouhodobou filozofií je, že chceme na takových hráčích stavět," prohlásil Kysela.

Nahradit musí také citelné ztráty v obraně v podobě odchodů Filipa Pavlíka, jenž zamířil do Hradce Králové, a reprezentanta Tomáše Pavelky. "Pavelka čeká na zahraniční angažmá, nebo chce blíže k Ostravě. O Pavlíka jsme dál stáli, ale dal přednost Hradci, chce zkusit nové prostředí, roli hraje i Liga mistrů a Spengler Cup," řekl Kysela.

Reklama

Související témata: