Hlavní obsah

Varaďovým asistentem v Třinci bude Zadina. Nečekal jsem, že se do Třince ještě vrátím, přiznal

Asistentem Václava Varadi v Třinci se stal Marek Zadina. Někdejší útočník Třince by měl pomáhat na lavičce extraligového A týmu po dobu tří let. Rodák z Havlíčkova Brodu se na střídačku extraligového týmu vrací po roce a půl, kdy skončil v roli asistenta Richarda Krále v Pardubicích.

Foto: Petr Rubal

Trenér Václav Varaďa (vpravo) a jeho asistent Marek Zadina na prvním tréninku Ocelářů.

Článek

„Marka jsem si vybral, protože je historicky spjatý s Oceláři a má ke klubu hluboký vztah. Prožil zde úžasné roky jako hráč, úspěšně v Třinci v minulosti pracoval s mladými hráči. Za všechny bych vypíchnul jeho syna Filipa, který je jedním z největších talentů českého hokeje. Od Marka si slibuji, že hráčům předá zkušenosti, které nabyl během své bohaté kariéry," vysvětlil hlavní trenér Třince Varaďa.

Zadinova trenérská kariéra byla doposud spjata výhradně s Pardubicemi, kde působil u mladšího dorostu i u juniorského družstva. Část sezóny 2015/2016 strávil také v roli asistenta trenéra u prvního týmu pardubického Dynama. Nabídka z Třince ho zaskočila. „Bylo to nečekané. Minulý čtvrtek mi volal Venca Varaďa a nabídl mi post asistenta. Byl to šok, protože jsem nečekal, že se ještě někdy vrátím do Třince. Na druhou stranu mě to potěšilo, protože jako hráč jsem tady zažil hrozně příjemné pocity. A přiznám se, moc jsem nad tou nabídkou ani nepřemýšlel. Nabídka z takového klubu, kde jsem navíc strávil nejlepší léta své kariéry, se neodmítá," svěřoval se 45letý Zadina.

Zadina odehrál v české extralize 597 utkání, z toho 382 v dresu Třince. S 304 kanadskými body (za 139 branek a 165 asistencí) je stále pátým nejproduktivnějším hráčem i pátým nejlepším střelcem v extraligové historii klubu. Do slezského klubu se vrací po třináctileté pauze.

Reklama

Související témata: