Hlavní obsah

Vítkovice představily první posilu. Ostravany posílil Slovák Dej

New York

Vůbec první příchod potvrdily hokejové Vítkovice. Jejich ofenzívu posílil slovenský útočník Rastislav Dej, který v nedávno skončené extraligové sezóně oblékal dres Hradce Králové. Osmadvacetiletý rodák z Považské Bystrice podepsal ve Vítkovicích dlouhodobý kontrakt.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Petr (vlevo) vítá Rastislava Deje ve Vítkovicích.

Článek

„Na angažmá ve Vítkovicích se těším., protože cítím, že klub se chce posouvat nahoru. Jednání s vedením bylo korektní a rychlé a cítil jsem, že o mě mají Vítkovice opravdu velký zájem," řekl Dej.

Angažováním Deje získávají Ostravané do útoku značné zkušenosti. Kromě bronzové medaile z právě uplynulého extraligového ročníku má slovenský hokejista ve své sbírce kompletní sadu cenných kovů české nejvyšší soutěže. V dresu Karlových Varů v roce 2008 získal stříbro a o rok později zvedl nad hlavu v témže klubu i mistrovský pohár.

Další dílek do mozaiky

V roce 2012 přestoupil Dej do Českých Budějovic a v týmu Mountfieldu vydržel i přes stěhování klubu z jihu Čech do Hradce Králové. V uplynulé sezóně posbíral slovenský forvard 26 kanadských bodů.

„Určitě jsme nebyli jediní, kdo jsme o něj stáli. Jsme proto rádi, že se rozhodl pro naši organizaci. Zároveň to vnímáme také tak, že do kabiny přichází osobnost, kterou část kabiny zná, povahově do týmu zapadne a bude posilou nejen na ledě, ale také do šatny. Je to další dílek naší mozaiky, kterou se snažíme skládat. Typologicky i charakterově by do ní měl velice dobře zapadnout a my v to věříme," řekl generální manažer a hlavní trenér HC Vítkovice Ridera Jakub Petr.

Kromě Deje by měl Vítkovice posílit také reprezentační útočník Jakub Lev. Jeho stěhování z Plzně do Ostravy by mělo být oficiálně potvrzeno po skončení světového hokejového šampionátu.

Reklama

Související témata: