Hlavní obsah

Do Třince se z Liberce vrací Svačina. Byla by škoda ho nechat někomu jinému, říká Varaďa

Do kádru hokejového Třince vrací útočník Vladimír Svačina. Čerstvý vicemistr extraligy oblékne dres slezského klubu po sezóně mezi Bílými Tygry Liberec. Někdejší reprezentant navazuje po návratu z hostování na svůj kontrakt, který je platný až do roku 2019.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Vladimír Svačina a Milan Bartovič z Liberce se radují z gólu proti Kometě.

Článek

„Můj návrat do Třince se zrodil jednoduše. Dozvěděl jsem se, že Oceláři mají o mě nadále zájem a protože jsem ve Studénce postavil dům, bylo a je mým snem hrát co nejblíž svému bydlišti. V Liberci jsem dostal obrovskou důvěru a věřím, že zkušenosti a nabytou sebedůvěru prodám i v Třinci, kde se mi první část angažmá, zejména vinou zranění, příliš nepovedla," řekl 30letý útočník, který s Libercem v právě skončeném ročníku získal už třetí stříbrnou extraligovou medaili v kariéře.

Velký zájem o odchovance ostravského hokeje měl i nový hlavní trenér třineckého klubu Václav Varaďa. „Je to zkušený útočník, který měl v Liberci úspěšnou sezonu. Navíc byl po delší době stoprocentně zdravý. A protože je to náš hráč, byla by škoda nechat konkurenci takového hráče, který patří mezi nejchytřejší útočníky v lize. O Vláďu jsem hodně stál," přiznal Varaďa.

Třinec si pojistil mladíka Adámka

Nový kontrakt podepsal v Třinci také odchovanec klubu Marian Adámek. Devatenáctiletý obránce vlastní titul mistra republiky v kategorii staršího dorostu a loni na jaře se ze stejného úspěchu radoval i v juniorech. V nejvyšší soutěži debutoval v sezoně 2014/2015 a v uplynulém soutěžním ročníku zasáhl i do dvou čtvrtfinálových utkání proti Chomutovu. „V Třinci mi skončila smlouva a zvažoval jsem, co dál. Tým má nového trenéra i vizi. Samozřejmě vím, že nemám místo v prvním týmu jisté, ale pokusím se o to," řekl Adámek. „Jde o jednoho z našich nejtalentovanějších mladých obránců. Hráči jako on by měli být budoucností třineckého hokeje," dodal sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

Reklama

Související témata: