Hlavní obsah

Útočník Jašek se stěhuje z Třince do Liberce

Liberec

Hokejový útočník Lukáš Jašek, který dosud působil v extralize v dresu Třince, se stal novou posilou úřadujícího vicemistra Liberce. Devatenáctiletý centr se s Bílými Tygry domluvil na smlouvě do 30. dubna 2019 s možnou následnou jednoletou opcí. Liberec o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Aleš Krecl

Lukáš Jašek na archivním snímku.

Článek

"Lukáš je perspektivní útočník, který na sebe výrazně upozorňoval už v mládežnických kategoriích. Prošel většinou juniorských reprezentačních výběrů a v Třinci si zahrál extraligu už v sedmnácti letech. Věřím, že má před sebou úspěšnou budoucnost a že v dresu Bílých Tygrů prokáže své kvality," řekl trenér a sportovní ředitel Liberec Filip Pešán.

Jašek si v uplynulé sezoně připsal ve 20 zápasech v extralize včetně play off jeden bod za asistenci. Působil také v první lize na farmě Ocelářů ve Frýdku-Místku, kde nasbíral v 38 duelech 34 bodů (12+22).

Celkem má třinecký odchovanec v nejvyšší soutěži na kontě 74 utkání a šest bodů za dva góly a šest přihrávek. Jaška v roce 2015 draftoval v NHL v šestém kole na 174. pozici Vancouver. Na přelomu kalendářního roku startoval na mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě, kde v pěti duelech nebodoval.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín