Hlavní obsah

Kapitán nekončí! Čermák pokračuje v Kometě, vrací se útočník Svoboda

Útočník Leoš Čermák bude i nadále hrát za Kometu Brno. Kapitán týmu prodloužil s vedením úřadujících šampiónů hokejové extraligy smlouvu. Klub na svém webu potvrdil také příchod Lukáše Nahodila z Pardubic a návrat dalšího útočníka Tomáše Svobody a obránce Tomáše Dujsíka z hostování.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán Brna Leoš Čermák při oslavě titulu. Bude mít důvod k radosti i za rok?

Článek

Devětatřicetiletý centr Čermák je kapitánem Komety od léta 2013. Za klub hraje již od roku 2011, kdy se vrátil domů po třech sezónách strávených v Kontinentální lize. V minulosti hrál také za Liberec, Slavii a Vítkovice. Během uplynulé mistrovské sezóny odehrál Čermák včetně play off 62 zápasů a připsal si 25 bodů za 11 gólů a 14 asistencí.

Třicetiletý Svoboda se vrací do Brna po dlouhodobém hostování v Plzni, kde působil od prosince 2015. Dres Komety poprvé oblékl v sezóně 2011/12, kdy přišel z pražské Slavie. V rámci extraligy hostoval i ve Vítkovicích. Za minulou sezónu odehrál Svoboda 61 utkání a zaznamenal 37 bodů díky 19 brankám a 18 nahrávkám.

Z opor odešel jen Kvapil

Rovněž Dujsík strávil v Karlových Varech, které nakonec z extraligy sestoupily, celý minulý ročník. Čtyřiadvacetiletý bek sehrál včetně baráže 52 duelů s bilancí tří branek a 13 přihrávek.

Kometa se snaží udržet pohromadě většinu kádru. Z klíčových opor odešel zatím jen útočník Marek Kvapil, který se dohodl s Chabarovskem a bude opět hrát KHL.

Jedná se o dalším působení obránce Jakuba Krejčíka a útočníků Tomáše Vincoura s Martinem Eratem, který byl hlavním tahounem mužstva během úspěšné pouti za prvním titulem po 51 letech.

Reklama

Související témata: