Hlavní obsah

Hokejisté Hradce Králové našli posilu na mistrovství světa. Kdo přijde?

Hradec Králové

Lotyšský hokejový obránce Oskars Cibulskis se stal novou posilou Hradce Králové. Devětadvacetiletý účastník mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem působil uplynulých osm sezón v Kontinentální lize v dresu Dinama Riga. V Mountfieldu se potká s krajanem Andrisem Džerinšem, který působil na východě Čech už v uplynulém ročníku.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ruský hokejista Nikita Kučerov pronásledovaný Lotyšem Oskarsem Cibulkisem.

Článek

"Jsem pochopitelně rád, že tento hokejista, který letos hrál velmi dobře na mistrovství světa, rozšíří a posílí naše obranné řady. Zároveň mě těší, že Andris Džerinš bude mít v týmu parťáka," řekl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Cibulskis si na šampionátu připsal v sedmi zápasech dva body za gól a asistenci. V dresu Dinama Riga v uplynulé sezóně zaznamenal v 48 duelech devět bodů za tři branky a šest asistencí. V KHL má na kontě celkově 304 zápasů a 55 bodů za 16 tref a 39 přihrávek.

Účastník pěti mistrovství světa, který v sezóně 2008/09 působil i v Salcburku v EBEL, by měl být poslední posilou bronzového týmu uplynulého ročníku do obrany. Tu už vyztužili Slováci Dominik Graňák z Rögle s Mislavem Rosandičem z Banské Bystrice a také Filip Pavlík z Litvínova.

"V tuto chvíli jsme s posilami do obrany skončili, nyní se ještě budeme soustředit na útok," uvedl Kmoníček. V ofenzivě dosud posílili Mountfield Petr Koukal z Jekatěrinburgu, Lukáš Cingel z pražské Sparty a Tomáš Zigo z Banské Bystrice.

Reklama

Související témata: