Hlavní obsah

Hokejová Sparta hlásí další posilu! Obranu vyztuží mistr extraligy Pavelka

Praha

Hokejová Sparta získala posilu zadních řad! Podle oficiálních stránek klubu míří do pražského týmu mistr extraligy z roku 2015 Tomáš Pavelka. Třiadvacetiletý odchovanec Vítkovic, jenž v této sezóně debutoval i v české reprezentaci, hrál poslední čtyři sezóny za Litvínov. V domácí nejvyšší soutěži bude oblékat dres třetího klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Pavelka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Je to komplexně vybavený bek a už v sezóně, kdy Litvínov vyhrál titul, hrál v týmu hodně důležitou roli. Přes své relativní mládí už má zkušenosti i s reprezentací, takže si od něj hodně slibujeme," řekl klubovému webu sportovní manažer Michal Broš.

Pavelka si v uplynulé sezóně v dresu Litvínova připsal v 34 zápasech 14 bodů za pět branek a devět asistencí. V dresu české reprezentace se představil v listopadu na turnaji Karjala a v prosinci na Channel One Cupu a v šesti duelech nebodoval.

V extralize získal v roce 2015 titul s Litvínovem. Celkem má na kontě v domácí nejvyšší soutěži 170 utkání a 45 bodů za 16 branek a 29 přihrávek. Za Vítkovice sehrál jediný duel v ročníku 2010/11. V letech 2011 až 2013 působil v zámořské juniorské QMJHL v dresu celku Prince Edward Island Rocket.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články