Hlavní obsah

Asi mi to docvakne až později, komentoval liberecký Šimek odchod do zámoří

Josef PešoutSport.czPrávo

Zcela nečekaně se objevil český hokejový reprezentant Radim Šimek na pondělním prvním tréninku libereckých Bílých Tygrů, kde se stal okamžitě centrem pozornosti. Den předtím totiž podepsal smlouvu s klubem San Jose Sharks ze zámořské NHL. „Těším se na novou sportovní výzvu," svěřil se Šimek před odletem za oceán.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce české hokejové reprezentace Radim Šimek.

Článek

Co vás přimělo k tomu, abyste po návratu z mistrovství světa zamířil znovu mezi nyní už bývalé klubové spoluhráče?

Do Liberce jsem přijel v neděli večer. Přítelkyně tady chodí do práce, tak jsem se přišel podívat na kluky. Pozdravit je, protože jsem je po extraligovém finále kvůli reprezentačním akcím měsíc neviděl. Po náročné sezóně si dám ještě volno a pak odjedu do Ameriky.

Jak vnímáte svůj přechod do San Jose?

Samozřejmě je to pro mě velká věc. A především motivace dál na sobě pracovat. Při zvažování angažmá rozhodlo, že je v týmu Tomáš Hertl. Navíc komunikace s managementem byla na vysoké úrovni od generálního manažera přes hlavního evropského skauta. Mluvili se mnou na rovinu, všechno bylo rychlé a cítil jsem největší zájem.

Registroval jste tedy i z nabídky jiných zámořských klubů?

Loni to byl Columbus, pak i New York Rangers. Ale dal jsem přednost San Jose. Každý tým řekne, že chce, abyste tam hrál, a ne, že půjdete na farmu.

Uvědomil jste si, co všechno se pro vás podpisem smlouvy změní?

Když jsem ji stvrdil, tak mi to zatím nedošlo. Až o tom začnu pečlivě přemýšlet a v klidu si sednu, asi mě to naplno docvakne.

Jak tohle nové angažmá berou rodiče?

Emoce nedávají moc najevo. Jsou pochopitelně rádi. Spíš od mamky ukápne nějaká slzička, až odjedu do Ameriky a až mě neuvidí.

Máte představu o hokejovém prostředí v NHL?

Nevím, co od toho konkrétně čekat. Četl jsem v magazínu rozhovor s Martinem Eratem, který si myslel, jak hodně trénuje a pak zjistil v zámoří, že netrénuje skoro vůbec. Třeba na tom budu podobně.

Takže se teď obrátíte na Tomáše Hertla?

Budu ho bombardovat, ale už mi sám za sebe psal, že mi gratuluje a je rád, že jsem se dohodl právě se San Jose. Jeho přítelkyně se ptala, jestli přijedu se svou přítelkyní. Přece jen se nejedná jen o mě. Mohly by být s Hertlovou přítelkyní kamarádky. Snad se mnou moje přítelkyně pojede ráda, i když to pro ni bude těžké. Ale všechno podřídí mně, tak to prostě je.

Jak by měla podle vás vypadat vaše ideální příští sezóna?

Věřím, že San Jose je jedna z nejlepších organizací, co se týče pohody. Takovou mají pověst a doufám, že to bude pravda a bude to jako v Liberci. Chci odevzdat co nejlepší výkony a probojovat se do šesti sedmi obránců a pravidelně hrát. Farma by byla zklamání, ale udělám všechno, abych tam neskončil.

Co chcete stihnout před odletem do Ameriky?

Asi nějaký čas strávím v Liberci s přítelkyní. Pak bude svatba Michala Bulíře, jemuž jdu za svědka. Potom se vydáme na dovolenou za teplem k moři. Ze San Jose chtějí, abych přiletěl 27. června, protože 2. července začíná první kemp. Do odletu nebudu hokej řešit. Jen když mě osloví novináři, jinak ne.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice