Hlavní obsah

Sezóna hokejového mistra začne zostra už v létě. Šéf si dal pauzu na rybách

Praha

Mistrovská euforie opadla. Titul hráči, trenéři a fanoušci zapili, oslavili. Zpátky do procesu. Kometa Brno už trénuje na novou sezónu, na tu, do které vstoupí 8. září jako úřadující šampión. První kolo sehraje doma s Třincem. „Díváme se samozřejmě dopředu, protože nás čeká náročná sezóna. Čekali jsme na los Ligy mistrů a je vidět, že začneme už v létě pěkně zostra,“ řekl pro klubový web majitel a trenér v jedné osobě Libor Zábranský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský kouč Libor Zábranský.

Článek

Udržet co nejvíce hráčů v mistrovské šatně. To je jedním z cílů Komety, aby jako kometa v nadcházející sezóně nehořela. „Nejdůležitější pro nás je, abychom udrželi kádr pohromadě a nejlépe ještě posílili a vytvořili ještě větší konkurenci," má představu Zábranský.

Mistr, to je také Liga mistrů, která je dalším závazkem k extralize. Další vytížení hráčů, cestování, finanční náklady. V základní skupině B se potká Kometa Brno s finskou KalPou Kuopio, švédským Malmö a norským Stavangerem.

„Myslím si, že nejen pro mě, je tato soutěž velkým očekáváním. Nemám problém v budoucnu uznat, pakliže to nebude pro Kometu ekonomicky ztrátové, že soutěž je super, a že si ji rádi v dalších letech zahrajeme. Čeká nás náročné cestování a přál bych si, aby Kometa z toho nebyla v ekonomické ztrátě a mělo to pro klub význam. Nebudeme si nic nalhávat, při pohledu na los musím uznat, že kvalita našich soupeřů je obrovská." říká šéf klubu, který se po vypjatém kolotoči play off vydal na ryby. Týden ticha, pravý opak od burácejících tribun.

„Je potřeba odpočinout si a nabrat síly, další sezóna bude zase těžká, obzvláště po úspěchu z té předchozí. Tlak na nás bude velký, musíme být odpočatí a připravení, silní, abychom ho ustáli," dodal trenér.

Reklama