Hlavní obsah

Růžička získal další posilu pro Piráty. Přichází vnuk legendy Pouzara

Aktualizováno

Den po příchodu Vojtěcha Tomečka hlásí hokejový Chomutov další posilu do útoku. Do týmu semifinalisty posledního extraligového ročníku přichází dvaadvacetiletý Luboš Rob, který až dosud nastupoval výhradně za mateřské České Budějovice.

Foto: Sport.cz

Útočník Luboš Rob mění České Budějovice za Chomutov.

Článek

„Luboš patří mezi velmi kvalitní hráče ročníku 1995. Má zkušenosti ze všech mládežnických reprezentací a na osmnáctkách si zahrál s Davidem Kämpfem a Ondřejem Kašem. Právě po letošním odchodu prvně jmenovaného do NHL (Chicaga - pozn. aut.) jsme hledali typologicky podobného centra," uvedl asistent hlavního trenéra Vladimíra Růžičky Jan Šťastný.

„Věříme, že Luboš bude za Davida Kämpfa adekvátní náhradou, protože jde o kvalitního agilního útočníka a střelce, který má hokej v genech po dědovi i otci," doufá Šťastný.

Rob pochází z hokejové rodiny, jeho otec Luboš Rob starší je extraligovým šampiónem z roku 2007 s pražskou Spartou. Za dědečka má legendárního Jaroslava Pouzara, jenž vlastní šest medailí ze světových šampionátů (dvě zlaté), olympijské stříbro a tři prsteny pro vítěze Stanleyova poháru.

Luboš Rob mladší zatím nastupoval jen za České Budějovice, za něž si v sedmnácti letech připsal i svůj jediný extraligový start. Poslední čtyři sezóny pravidelně nastupoval v dresu Jihočechů ve WSM lize, kde dohromady odehrál 189 zápasů s bilancí 44 gólů a 89 asistencí. V uplynulém ročníku patřil mezi pětici nejproduktivnějších hráčů Motoru.

„Lubošův příchod potvrzuje naši filozofii, kdy chceme dávat šanci mladým neokoukaným a perspektivním hráčům, kteří mají zájem u nás hrát. Věřím, že Luboš všechny zmíněné atributy splňuje. Chceme mu dát v našem týmu šanci," tvrdí Šťastný.

Reklama

Související témata: