Hlavní obsah

Pardubice lovily ve Francii. Získaly útočníka, který hrál na devíti mistrovstvích světa

Praha

Návrat na české stadióny. Hokejový klub z Pardubic bude mít od nové sezóny v dresu francouzského útočníka. Roční kontrakt podepsal Sacha Treille, který už dříve v extralize působil ve Spartě, také hrál za Kladno, Ústí nad Labem, Beroun a Litoměřice. Do týmu, který se v minulém ročníku nejvyšší soutěže zachraňoval v baráži, přivítají stokilového forvarda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Francouzský hokejista Sacha Treille společně s českým bekem Ondřejem Němcem na archivním snímku.

Článek

„Chtěli jsme sehnat kvalitní levé křídlo. Bohužel na našem trhu nebyl žádný český hráč, který by splňoval naše požadavky. Jakmile jsme narazili na možnost angažovat Sachu, tak jsme si zjistili aktuální informace. Kromě hokejových kvalit pro něj rozhodl fakt, že nemá status cizince, neboť v České republice dříve působil," řekl pro klubové stránky generální manažer Dušan Salfický.

Pro české fanoušky není příjmení francouzského hráče neznámé. Působil zde také jeho starší bratr Yorick, který hrál od roku 2008 do roku 2013 za Vítkovice, Spartu a Chomutov.

Devětadvacetiletý Sacha Treille hrál v posledních dvou sezónách v Rouenu, kde vstřelil 52 gólů ve 100 utkáních. Rodák z Grenoblu hrál na devíti mistrovstvích světa, na nichž vstřelil celkem 10 gólů.

„Prošel si českou extraligou, je švédským mistrem, hrál v Německu a poslední roky ve Francii, kde má bod na utkání. V poslední sezóně byl nejlepším střelcem Rouenu, to svědčí o jeho kvalitě. Pro nás je ještě důležitější, že je stabilním reprezentantem Francie, jeho úroveň je vysoká, je ostřílený mezinárodním hokejem, pravidelně nastupuje na mistrovstvích světa. Zjišťovali jsme si i jeho povahové vlastnosti, po detailním rozboru všech informací jsme se po dohodě s trenéry rozhodli jej angažovat," doplnil Salfický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice