Hlavní obsah

Titul a konec. Modré srdce se zlomilo na dvě půlky, smutní oblíbenec brněnských fandů

Aktualizováno

Během posledních sezón patřil mezi defenzivní opory mužstva, byl i oblíbencem fanoušků Komety. Po šesti letech však slovenský hokejový obránce Jozef Kováčik Brno opouští a musí si hledat nové angažmá. V Třinci zase končí americký útočník Cory Kane a bek Lukáš Doudera, se Zlínem naopak podepsal novou smlouvu lotyšský forvard Roberts Bukarts.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jozef Kováčik už dres brněnské Komety oblékat nebude.

Článek

Kováčik zamířil do Komety na podzim 2011 z Nitry a během šesti sezón v ní získal jeden extraligový bronz, dvě stříbra a letos i Masarykův pohár pro vítěze české nejvyšší soutěže. Podle svých dřívějších slov byl s Brnem domluvený ještě na dvouleté spolupráce, nyní však na instagramovém účtu, který používá společně s manželkou, překvapivě oznámil, že v Kometě již pokračovat nebude.

„Naše modré srdce se zlomilo na dvě půlky. Když jsme přijeli do Brna poprvé, nejmladší dceři byly dva měsíce. Dnes jí je šest let. Brno nám přirostlo k srdci, je to úžasné město s ještě úžasnějšími fanoušky. Ale hokejový život je už takový," napsal sedmatřicetiletý zadák, jenž za Brňany i s play off odehrál 322 zápasů s bilancí 35 gólů a 92 asistencí. Vedení klubu zatím Kováčikův odchod nepotvrdilo.

Třinec se v příští sezóně bude muset obejít bez útočníka Coryho Kanea, jenž se domluvil na ročním dvoucestném kontraktu s čínským Kunlunem hrajícím Kontinentální ligu. Informuje o tom ruský server Sport Express.

Šestadvacetiletý Američan přišel k Ocelářům loni v létě na měsíční zkoušku, po jejímž úspěšném absolvování podepsal s klubem roční smlouvu. Po uplynulé sezóně, v níž ve 44 duelech zaznamenal 13 branek a 10 nahrávek, Kane odmítl kontrakt prodloužit a poprvé v kariéře si vyzkouší KHL.

Obránce Lukáš Doudera se z Třince stěhuje do Litvínova. Devatenáctiletý kladenský odchovanec podepsal s Vervou víceletý kontrakt. Litvínov také prodloužil smlouvy s obránci Karlem Kubátem, Zbyňkem Skleničkou a útočníky Miloslavem Hořavou a Jiřím Doležalem.

Doudera v uplynulé sezóně sehrál za Třinec v extralize 12 utkání a připsal si jednu asistenci. Působil také v první lize v dresu Frýdku-Místku a Havířova. Do Třince přišel z Kladna v roce 2014 spolu s bratrem Milanem, který je o pět let starší. Celkem Lukáš Doudera v extralize sehrál 53 zápasů a připsal si čtyři přihrávky.

S oporou zadních řad Kubátem uzavřel Litvínov novou smlouvu na dva roky s roční opcí. Sklenička, Hořava a Doležal se dohodli na ročních kontraktech.

Dobrou zprávu dostali fanoušci Zlína, neboť klub udržel jednoho ze svých klíčových hráčů Robertse Bukartse. Šestadvacetiletý lotyšský forvard, který startoval už na pěti světových šampionátech včetně toho letošního, nevyužil výstupní klauzule ve smlouvě, a i příští ročník bude oblékat zlínský dres. V něm si dosud ve 100 zápasech připsal 42 gólů a 36 asistencí.

Reklama