Hlavní obsah

V Brně zůstává Krejčík i Vincour, co Erat? Zábranský mluví i o nepříjemném rozhodnutí

Praha
Aktualizováno

V hokejovém Brně budou i nadále působit obránce Jakub Krejčík, který s klubem podepsal novou víceletou smlouvu, a útočník Tomáš Vincour. Úřadujícího extraligového šampióna naopak opouštějí zadáci Peter Trška a Jozef Kováčik. Nad pokračováním forvarda Martina Erata v Kometě visí otazník, čeká se na jeho rozhodnutí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jozef Kováčik (vpravo) už za Kometu nastupovat nebude, jak se rozhodne Martin Erat?

Článek

Pětadvacetiletý Krejčík přišel do Komety na konci základní části uplynulé sezóny z Medveščaku Záhřeb a v play off se stal jedním z klíčových hráčů Brňanů, když kromě dobré defenzivy podporoval i útok a ve 14 zápasech zaznamenal čtyři branky a devět asistencí.

O služby pražského rodáka, který si zahrál i na letošním mistrovství světa v Paříži, byl zájem v cizině, nakonec se ale Krejčík rozhodl pro setrvání v brněnském dresu. „Jsem rád, že jsme se dohodli na další spolupráci. V Kometě je skvělá parta a těším se na další sezónu," říká zadák pro klubové stránky.

Krejčíkovým podpisem nové smlouvy vznikl v obraně Komety přetlak, na což doplatili dva slovenští beci - pětadvacetiletý Peter Trška a o dvanáct let starší Jozef Kováčik.

„Peter je hráč středního věku a myslíme si, že by v naší konkurenci a kvalitě obránců nedostával tolik prostoru, kolik by potřeboval. Chceme pokračovat v zabudovávání našich mladých hráčů a odchovanců," vysvětluje trenér a zároveň majitel Komety Libor Zábranský.

Zbavit se i Kováčika, který v Brně působil šest sezón a stal se miláčkem fanoušků, nebylo pro Zábranského jednoduché. „Jenže podepsal Kuba Krejčík, máme Ondru Němce a také zdravého Jana Štencela. Tím pádem je u nás velká ofenzivní síla v obraně. Jožka je právě ofenzivním typem obránce a za tu dobu co tady pro Kometu odvedl, odmakal, by nebylo férové, aby se dostal do pozice, že bude bojovat o místo v sestavě," soudí brněnský šéf.

Kádr už se měnit nebude

„Dlouho jsem s ním mluvil, řekl jsem mu na rovinu, jak to je. Chtěl bych mu touto cestou hrozně moc poděkovat za to, co pro Kometu odvedl na ledě, ale i mimo něj. Má velký respekt ke Kometě, ke klubu, k našim fanouškům. Vážím si jeho lidského přístupu, jak se choval. O to nepříjemnější tohle rozhodnutí bylo. Na druhou stranu si musíme korektně říct, že věk se zastavit nedá. Pokud chceme dávat prostor mladých hráčům, v budoucnu se takovým situacím nevyhneme," uvědomuje si Zábranský.

Nejisté je zatím pokračování zkušeného útočníka Martina Erata. Majitel bronzu z olympiády v roce 2006 v Turíně momentálně tráví čas na dovolené v zámoří a čeká se na jeho rozhodnutí. „Martin by měl v půlce června přiletět do Brna. Věřím, že bude pokračovat v kariéře dál, a že to bude u nás. Čekáme jen na něj, jinak kádr se do začátku soutěže měnit nebude," uzavírá Zábranský.

Kádr Komety již dříve opustili útočníci Marek Kvapil (Chabarovsk) a Tomáš Vondráček (Pardubice). Vrátil se naopak forvard Tomáš Svoboda z Plzně, posilou je Lukáš Nahodil z Pardubic.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články