Hlavní obsah

Hokejový útočník Klhůfek se po osmi letech vrátil do Zlína

Zlín

Hokejový útočník Pavel Klhůfek se po osmi letech vrací do mateřského Zlína. Pětadvacetiletý bývalý hráč pražské Slavie či Znojma působil uplynulé dvě sezony ve slovenské extralize v dresu Zvolenu. Délku smlouvy Zlín nezveřejnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Klhůfek ještě v dresu Slavie.

Článek

"Od mládí jsem si přál hrát extraligu za Zlín a podpisem smlouvy se mně splnil velký sen," řekl klubovému webu Klhůfek, který se dnes zapojil do letní přípravy s Berany. V roce 2009 odešel jako junior ze Zlína do Slavie, v jejímž dresu sehrál všech svých 111 zápasů v domácí nejvyšší soutěži a připsal si 28 bodů za 13 branek a 15 asistencí.

Na konci sezony 2014/15 hrál Klhůfek krátce v EBEL za Znojmo a následně zamířil do Zvolena. Ve slovenské extralize za něj nastoupil ve 126 duelech včetně play off a zaznamenal 102 bodů (46+56).

"Odcházel jsem na Slovensko před dvěma lety po nevydařené sezóně, ale s čistou hlavou a s cílem ukázat, že hokej stále umím. Ve Zvolenu jsem dostal hodně prostoru na ledě, potvrdil jsem roli tahouna a hokejově se mi tam velmi dařilo," pochvaloval si Klhůfek.

"Už v průběhu minulé sezóny přišly nabídky vedle slovenských klubů i z české extraligy, ale první volbou byl jednoznačně Zlín. Mám tady rodinu, přítelkyni a kamarády. Jsem rád, že jsme jednání dotáhli do úspěšného konce," dodal Klhůfek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice