Hlavní obsah

Někdejší útočník Pardubic Marcinko bude hrát v Třinci

Třinec

Po návratech Vladimíra Svačiny z Liberce a Jiřího Polanského z hostování ve švýcarském Oltenu získali třinečtí Oceláři první útočnou posilu. Roční smlouvu s opcí podepsal v Třinci někdejší slovenský reprezentant Tomáš Marcinko.

Foto: hcocelari.cz

Útočník Tomáš Marcinko posílil hokejisty Třince.

Článek

Marcinko přichází do Třince z týmu loňského nováčka KHL čínského týmu Rudá hvězda Kunlun. „Nad nabídkou Ocelářů jsem dlouho neotálel. Třinec má nejen v Česku, ale i na Slovensku dobrý zvuk. Rýsovaly se mi sice i jiné nabídky, ale Oceláři měli seriózní zájem, jejich jednání bylo férové a konkrétní," řekl Marcinko, který si zahrál v reprezentačním dresu našich východních sousedů na dvou světových šampionátech v roce 2014 a 2016 a zúčastnil se také olympijských her v ruské Soči.

Marcinko českou extraligu dobře zná. Dva roky oblékal dres Pardubic. „Už dříve jsme avizovali, že hledáme jako jednu z posil středního útočníka. Tomáš je velkým hráčem, který se nám typově líbí. Během své kariéry nasbíral spoustu zkušeností, navíc je stále ještě v ideálním hokejovém věku. Je to defenzivně laděný útočník, který může v případě potřeby zaskočit i na křídle," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Devětadvacetiletý útočník ihned po podpisu smlouvy nasedl do klubového autobusu a zamířil s týmem na kondiční soustředění do Nízkých Tater. „Je to zkušený hokejista, který vyniká fyzickými parametry a důraznou hrou. Je hrozně nepříjemné proti němu hrát a takového hráče jsme v týmu postrádali. Od Tomáše si slibujeme výbornou práci v předbrankovém prostoru, vyhrávání osobních soubojů a důraznou hru v oslabení. Je to hráč, který svou dlouhou holí dosáhne všude a který může uplatnit svá kila a parametry ať už v obranném či útočném pásmu," vyzdvihuje fyzické dispozice (193 cm, 97 kg) nové posily kouč Třince Václav Varaďa.

Reklama

Související témata: