Hlavní obsah

Sparta oznámila další posilu. Přichází reprezentační obránce

Aktualizováno

Dosud v domácí nejvyšší soutěži nastupoval výhradně za mateřský Zlín, jemuž před třemi lety pomohl k zisku mistrovského titulu, nyní si český reprezentační obránce Petr Zámorský vyzkouší v Česku další hokejovou adresu. Od nové sezóny bude účastník mistrovství světa 2014 nastupovat za pražskou Spartu!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Petr Zámorský bude od nové sezóny nastupovat za pražskou Spartu.

Článek

„Jsem rád, že se Sparta ozvala s nabídkou, která byla od začátku velmi konkrétní, a jednání se mi líbilo. První pocity jsou takové, že se moc těším do nového prostředí, je to pro mě velká výzva. Zájem tak slavného klubu jako je Sparta potěší každého," říká pro oficiální stránky pražského klubu Zámorský, který uplynulé tři sezóny strávil v zahraniční, poslední rok a půl ve švédském Örebru.

„Hned dva dny po mém konci sezóny ve Švédsku se Sparta ozvala a začaly se řešit veškeré věci. Nakonec z toho vyplynula naše dohoda a podpis smlouvy. Mluvil jsem už i s trenérem Kalousem, který mi řekl, co by ode mě očekával, za což jsem moc rád. Vím, čím mohu být týmu vzhledem ke svému stylu hru prospěšný a věřím, že to ve Spartě dokážu," dodává odhodlaně.

„Slibujeme si od něj v první řadě zkvalitnění podpory ofenzivy od obránců a samozřejmě zlepšení přesilových her. V obraně nám chyběl pravák, takže jsme moc rádi, že se podařilo přivést právě Petra. Jedná se také o stále relativně mladého obránce, který ale na druhou stranu má už hodně zkušeností. Věříme, že na sebe vezme velkou část zodpovědnosti," plánuje sportovní manažer Sparty Michal Broš.

V extralize Zámorský odehrál za Zlín přes 150 utkání a před třemi lety po sezóně, v nímž byl po zisku Masarykova poháru vyhlášen nejlepším obráncem extraligy, podepsal dvouletý kontrakt s NY Rangers v NHL. V kempu si ale místo v kádru Jezdců nezískal, takže se vrátil do Evropy.

V ní působil ve finském Espoo a pak v Örebru. V předminulé sezóně Zámorský opět zkusil štěstí za mořem, odehrál ale jen deset zápasů na farmě Rangers, a tak se znovu vrátil do Örebra.

Vynikající bruslař s dobrou střelou je již osmou letní posilou Sparty. Ta získala gólmany Aittokallia s Honzíkem, obránce Dvořáka, Pavelku a útočníky Reichenberga, Říčku a Saponariho. Klub naopak opustili brankáři Pöpperle s Novotný, zadák Eminger a forvardi Buchtele, Cingel, Ihnacak, Martin Procházka a Řepík.

Reklama

Související témata: