Hlavní obsah

Na důchod je ještě brzy, Erat prodloužil v Kometě

Brno

Hokejový útočník Martin Erat bude pokračovat v extraligové kariéře v dresu Komety Brno. S úřadujícím mistrem se pětatřicetiletý hráč dohodl na nové smlouvě. Jihomoravský klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Erat

Článek

Erat přišel do Komety před rokem z Omsku a byl jednou z klíčových postav týmu při cestě za titulem. Bezprostředně po skončení sezóny si vzal čas na rozmyšlenou a zvažoval, zda neukončí kariéru.

O víkendu se ale sešel s majitelem klubu, generálním manažerem a trenérem v jedné osobě Liborem Zábranským, kterému potvrdil, že bude hrát dál.

"Mám velkou radost z toho, že jsme si s Martinem plácli a domluvili na další spolupráci. Je to velká osobnost a zkušený hráč, který nám hrozně moc pomůže. Nejen svým přístupem na ledě, ale i v kabině a ve výchově našich mladých hráčů," uvedl Zábranský.

Ohledy bral především na rodinu

Rodák z Třebíče odešel z Česka do zámoří v roce 1999, při výluce NHL v sezóně 2004/05 hrál za Zlín. V elitní kanadsko-americké soutěži má na kontě včetně play off přes 900 zápasů v dresech Nashvillu, Washingtonu a Phoenixu, respektive Arizony.

"Chtěl jsem si trochu odpočinout, nechtěl jsem dělat unáhlené rozhodnutí. Potřeboval jsem si nechat vše projít hlavou a probrat to s rodinou. Ta je pro mě nejdůležitější. Rozhodovali jsme se, zda chceme být dál v Česku, nebo budeme bydlet jinde. Tyto faktory nakonec rozhodly, že i další sezónu strávím v Kometě," řekl Erat.

Za Brno odehrál v základní části 39 utkání s bilancí 13 branek a 23 asistencí, čtyři góly a stejný počet asistencí přidal ve 13 duelech play off.

Reklama