Hlavní obsah

Vítkovice zkompletovaly kádr. Z Komety Brno získaly Slováka Tršku

Liptovský Ján

Přímo ve slovenském Liptovském Jánu, kde vítkovičtí hokejisté absolvují předsezónní soustředění, získal ostravský klub další posilu. Z kádru mistrovské Komety Brno se do Vítkovic přesunul obránce Peter Trška.

Foto: hc-vitkovice.cz

Obránce Peter Trška (vpravo) přijel podepsat novou smlouvu s vítkovickým manažerem Jakubem Petrem.

Článek

„První vážná jednání začala zhruba před týdnem a půl. Všechno se to seběhlo opravdu rychle, z čehož mám velkou radost," řekl pětadvacetiletý zadák, který je po krajanovi Rastislavu Dejovi a českém reprezentantovi Jakubu Lvovi je třetí vítkovickou posilou z extraligy. „Do Vítkovic jsem šel i kvůli jejich nové vizi. Myslím, že Vítkovice vzhledem k týmu, který tady je, mají na první šestku," naznačil Trška, že jen o předkolo už v Ostravě hrát nechtějí.

Úřadující český mistr se aktuálně připravuje individuálně a k týmu se připojí začátkem července. „Když se na trhu objevil Peter, tak jsme se na něj zaměřili. Věkově zapadá do našeho týmu a naší koncepce. V tomto směru je potřeba poděkovat majiteli klubu, protože jsem tentokrát trochu přetáhl daná čísla. Víme ale, co nás trápilo v minulé sezóně a i příchod tohoto hráče by nám měl pomoci odstranit problémy v defenzívě," řekl k příchodu Tršky trenér a generální manažer HC Vítkovice Ridera Jakub Petr.

Slavil už dva mistrovské tituly

Peter Trška je rodák ze slovenské Iľavy, nicméně v tuzemském hokejovém prostředí se pohybuje od 15 let, když přijal nabídku Vsetína. Do profesionálního hokeje vstoupil v dresu Slovanu Bratislava, se kterým hrál jak slovenskou extraligu, tak Kontinentální hokejovou ligu. Premiéru v české extralize absolvoval v Mladé Boleslavi, nejvíce utkání (71) ale zatím odehrál v Kometě Brno, se kterou v minulé sezóně slavil svůj druhý mistrovský titul. Z prvního se radoval na Slovensku se Slovanem Bratislava. Trška byl součástí slovenského reprezentačního vývěru na letošním světovém šampionátu v Paříži a Kolíně nad Rýnem.

Trška je prvním novým obráncem v týmu. Kromě něj Vítkovice doposud získaly útočníky Rastislava Deje z Hradce Králové, Jakuba Lva z Plzně a ze zámoří svého odchovance Šimona Stránského. Kádr naopak opustili Michael Vandas (zatím bez angažmá), Erik Němec (Znojmo), Američan Yan Stastny (bez angažmá), Lukáš Kovář (bez angažmá) a naposledy také Stanislav Balán (Karlovy Vary).

„Abych zamezil nějakým spekulacím a drbům můžu s čistým svědomím prohlásit, že příchodem Petera Tršky je náš kádr kompletní. Samozřejmě ale platí, že definitivně uzavřený bude až s koncem přestupního termínu," upozornil Petr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články