Hlavní obsah

Netík opouští extraligu, v Záhřebu si vyzkouší EBEL

Praha

Český hokejový útočník Tomáš Netík opouští tuzemskou nejvyšší soutěž a v nadcházející sezóně bude hrát mezinárodní EBEL za Medveščak Záhřeb. S chorvatským klubem, který ještě uplynulý ročník působil v Kontinentální lize, se pětatřicetiletý křídelník dohodl na roční smlouvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Netík ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

Netík minulý ročník začínal ve Spartě, s níž v minulosti získal tři mistrovské tituly. Postupem času ale v pražském klubu nedostával tolik prostoru, a tak zamířil na hostování do Třince. Po sezóně, v níž i s play off odehrál 35 zápasů a zaznamenal šest branek a stejný počet asistencí, mu ve Spartě vypršel kontrakt a nový mu nabídnut nebyl.

„Objevily se určité možnosti, šlo o to, jestli zvolit domácí klub nebo zahraničí. Tomáš bral ohled na rodinu, to byla jeho priorita. S partnerkou očekávají narození druhého dítěte a hledal tedy soutěž, která bude v tomto směru optimální," řekl hokej.cz Netíkův agent Michal Sivek.

„V Záhřebu zná, jezdil tam jako soupeř v dobách, kdy hrával ruskou KHL. Navíc soutěž EBEL se mu líbí, má kvalitu. Roli hrálo také to, že to do Záhřebu není daleko z Česka," pokračuje Sivek.

Po KHL a angažmá v moskevském CSKA, Lvu Poprad, Nižněkamsku a Slovanu Bratislava, a švédské nejvyšší soutěži, kterou okusil před pěti lety za Växjö, tak Netíka čeká třetí zahraniční liga. „Tomáš se do Záhřebu hodně těší, chce být platnou posilou. Je to pro něj výzva," uzavírá Sivek.

Reklama

Související témata: