Hlavní obsah

Litvínov opouští syn olympijského vítěze, vrací se naopak pamětník titulu

Hokejisté Litvínova se v nadcházející extraligové sezóně budou muset obejít bez devatenáctiletého útočníka Kristiana Reichela. Syn olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla odejde do kanadského celku Red Deer Rebels hrajícího zámořskou juniorskou Western Hockey League. K Chemikům se naopak vrací dvaatřicetiletý forvard Peter Jánský, který naposledy působil v prvoligovém Kladně. Na další spolupráci s Vervou se dohodl i obránce Jiří Gula, jenž podepsal roční kontrakt s opcí.

Foto: Vladimír Novotný

Kristian Reichel.

Článek

Reichla mladšího na konci června draftoval Red Deer Rebels a litvínovský odchovanec se rozhodl, že si kanadské angažmá vyzkouší už tento rok. S Litvínovem ještě absolvuje letní přípravu a po ní odletí za Atlantik. Účastník posledního juniorského světového šampionátu poprvé nakoukl do A týmu Chemiků v předminulé sezóně, v té poslední pak i s play off nasbíral v 46 duelech dva góly a šest asistencí.

Jánský spojil většinu kariéry s Litvínovem, před dvěma lety se podílel i na zisku historického titulu. Na začátku letní přípravy se k týmu připojil na zkoušku a nyní se stal součástí mužstva, když podepsal dvouletý kontrakt s opcí.

Někdejší český reprezentant zasáhl v litvínovském dresu do jedenácti sezón a odehrál 435 zápasů s bilancí 111 gólů a 85 asistencí. Celkem v extralize nastoupil k 530 utkáním (124+104), vedle Litvínova hrál i za Spartu a Pardubice.

O pět let mladší Gula je odchovancem Litvínova a za jiný klub v nejvyšší soutěži nenastupoval. Před dvěma lety se také podílel na zisku titulu, v poslední sezóně odehrál včetně play off 57 zápasů (2+6). V extralize nastoupil celkem k 343 utkáním (13+20).

Reklama

Související témata: