Hlavní obsah

Zlín odtajnil nový název i logo klubu. Hosták navíc připravuje velkou sportovní bombu

Praha
Aktualizováno

Hokejový Zlín po devíti letech mění název i logo klubu. Extraligoví mistři z let 2004 a 2014 půjdou do nadcházející sezóny s novým generálním partnerem společností Aukro, oficiální název zní Aukro Berani Zlín. Dominantou loga je pak hlava berana, ta se do znaku vrací po více než patnácti letech.

Tisková konference hokejistů ZlínaVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek
Fotogalerie

„Nové logo vzniklo ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Konkrétně se jedná o Fakultu multimediálních komunikací - Ústav vizuální tvorby. Na novém logotypu jsme společně pracovali od začátku kalendářního roku. Cílem bylo vytvořit logo splňující moderní parametry, které bude dominantou nejen dresu pro nadcházející sezóny. Motiv byl jasně daný, vyslyšeli jsme dlouholeté přání fanoušků," vysvětluje marketingový manažer klubu Tomáš Melzer návrat berana do znaku klubu.

„Jsme přesvědčeni, že je to ta správná volba, logo je moderní a mělo by jít s klubem delší časový úsek," doplňuje Melzer.

Český internetový obchodní portál Aukro nahradil jako generální partner klubu společnost PSG, smlouva byla podepsána na rok s opcí na další dvě sezóny.

„Jedná se o zásadní ekonomický a marketingový krok ze strany nového managementu a majitelů klubu. Jsem velmi rád, že jsme dospěli až ke vzájemné dohodě, která bude ku prospěchu obou stran a směřuje k finanční stabilitě zlínského hokeje," pochvaluje si generální manažer zlínského klubu Martin Hosták s tím, že PSG nyní bude hlavním partnerem klubu, stejně jako nově firma Baťa.

Hosták už vidí světlo na konci tunelu

Ekonomická situace zlínského klubu je tak s příchodem nového generálního partnera stabilizovaná, hráčům byly v minulých dnech doplaceny květnové mzdy, červnové výplaty byly všem uhrazeny v plné výši. „Rozpočet na novou sezónu sice ještě není úplné naplněný, teď už ale vidím světlo na konci tunelu. Máme před sebou výhled na nejbližší tři měsíce a ty jsou pokryté," ulevilo se Hostákovi.

V pondělí vyjedou zlínští hokejisté poprvé na led a generální manažer na ten den slibuje oznámení minimálně jedné atraktivní posily. „Jedno zajímavé jméno už máme nachystané, na druhém velmi zajímavém se pracuje. Doufám, že se to povede, byla by to velká sportovní bomba," řekl Hosták, konkrétnější být ale nechtěl.

Kádr trenérů Roberta Svobody a Martina Hamrlíka po dvanáctém místě z uplynulého ročníku opustili opory v čele s útočníky Petrem Holíkem, Robertem Říčkou a Romanem Vlachem či obránci Kotvanem a Blaťákem. V létě naopak přišli forvardi Pavel Klhůfek, Tomáš Fořt a beci David Nosek s Tomášem Valentou.

Líbí se vám nové logo hokejového Zlína?
Ano, logo navazuje na tradici
86,8 %
Ne, logo se mi nelíbí
13,2 %
Celkem hlasovalo 6971 čtenářů.

Reklama

Související témata: