Hlavní obsah

Hokejisté mistrovské Komety se zaměřují hlavně na bruslení, zatím chybí Erat

Brno

Hokejisté extraligového mistra Komety Brno dnes odstartovali oficiální přípravu na ledě. Na prvním tréninku chyběli Martin Erat, který přiletí ze zámoří příští týden, a zranění hráči Leoš Čermák, Jan Káňa a Jan Štencel. Úvodní příprava po dovolené je zaměřena na bruslení a nabírání fyzické kondice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Erat, ilustrační snímek.

Článek

"Jsem maximálně spokojen s dosavadním průběhem přípravy. Kluci makali, každý měl individuální plán. Byli perfektní. Nikoho nemusím kontrolovat, že by nechtěl. Každý ví, v jakém klubu hraje," pochvaloval si na dnešním setkání s novináři hlavní kouč a majitel klubu Libor Zábranský.

Do přípravy se snaží zařazovat i herní prvky. "Chceme, aby to nebylo jen stálé ježdění dokola. Vím, že taková příprava bolí. Všichni, i když jsou unavení, dřou naplno," dodal Zábranský.

Starší hráči měli po skončení sezony individuální plány, mladší trénovali pod dohledem trenérů a na led po kratší dovolené už vyjeli minulý týden.

Po zisku titulu se kádr Komety částečně obměnil. Z klíčových opor odešel útočník Marek Kvapil do KHL (Chabarovsk) a skončili i slovenští obránci Jozef Kováčik a Peter Trška. V kádru chybí také útočník Tomáš Vondráček, jenž zamířil do Pardubic. Nováčky jsou útočník Lukáš Nahodil z Pardubic, z hostování se vrátili obránce Tomáš Dujsík a útočník Tomáš Svoboda.

"Momentálně o nikom dalším nejednáme. V této sestavě začneme. Jsem rád, že se nám s výjimkou Marka Kvapila podrželo udržet tým pohromadě. Doufám, že budeme diváky bavit kvalitním hokejem. Kádr ale bude uzavřený až v lednu," dodal Zábranský.

Program přípravných zápasů a Ligy mistrů:
Úterý 1. srpna: Třebíč - Kometa Brno (17:30)
čtvrtek 3.srpna: Kometa Brno - Slovan Bratislava (18:00)
úterý 8.srpna: Dukla Jihlava - Kometa Brno (18:00)
čtvrtek 10. srpna: Berani Zlín - Kometa Brno (18:00)
úterý 15. srpna: Slovan Bratislava - Kometa Brno (18:00)
čtvrtek 17. srpna: Kometa Brno - Dukla Jihlava (18:00)
čtvrtek 24. srpna: Stavanger Oilers - Kometa Brno(19:30, Liga mistrů)
sobota 26. srpna: KalPa Kuopio - Kometa Brno (18:00, Liga mistrů)
čtvrtek 31. srpna: Kometa Brno - KalPa Kuopio (18:00, Liga mistrů)
sobota 2. září: Kometa Brno - Stavanger Oilers (13:30, Liga mistrů)
úterý 3. října: Kometa Brno - Malmö Redhawks (19:30, Liga mistrů)
úterý 10. října: Malmö Redhawks - Kometa Brno (18:30, Liga mistrů)

Reklama

Související témata: