Hlavní obsah

Třinec posílil obránce David Musil. Vracím se i kvůli olympiádě, upozornil

Třinec

Po osmi sezónách za mořem se obránce David Musil vrací do Česka. Jeho novým zaměstnavatelem bude Třinec, kde účastník mistrovství světa dvacetiletých z let 2012 a 2013 podepsal smlouva pro příští sezónu. „Bude to velká změna, ale těším se, že si zase zahraju evropský hokej. Vracím zpátky i proto, že cítím šanci zahrát si na olympijských hrách, kam pojedou v příštím roce hlavně hráči z Evropy,“ řekl Musil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce David Musil během tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Syn mistra světa z roku 1985 Františka Musila a vnuk Jaroslava Holíka se dosud upínal výhradně k nejslavnější hokejové soutěži světa s touhou napodobit otce či strýce Bobbyho Holíka. V NHL si zahrál, za Edmonton Oilers ale nastoupil doposud v pouhých čtyřech zápasech v sezóně 2014/2015.

Návrat do Evropy zvolil i s vidinou možného startu na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. „David je mladý a perspektivní obránce. Na svůj věk má velké zkušenosti, které nabyl v zámoří i v juniorské reprezentaci. Pro nás bude posilou, věřím, že do týmu zapadne a přinese zase něco nového, co nám tady scházelo," upozornil třinecký kouč Václav Varaďa.

Minulou sezónu strávil 24letý rodák z kanadského Calgary v nižší zámořské AHL, kde oblékal dresy týmů Bakersfield Condors a Tucson Roadrunners. Před posledním mistrovstvím světa v Německu a Francii okusil i atmosféru české hokejové reprezentace. Trenér Josef Jandač ho pozval do přípravného kempu a šanci mu dal i ve dvou přípravných duelech proti Německu. Ještě před Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích byl ale z nominace vyřazen a na šampionát se tak nepodíval.

„David má obrovskou motivaci přesvědčit o svých kvalitách, protože věří, že jeho zámořská část kariéry ještě neskončila. Navíc je to hráč s velkým srdcem a výborným charakterem. Je to skutečný hokejový bojovník, jakého do týmu potřebujeme," uvedl na adresu řízného beka sportovní ředitel třineckých Ocelářů Jan Peterek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice