Hlavní obsah

Sparta povolala trenéra z Ameriky. A to na jednu hodinu

Praha

Fanoušci hokejové Sparty museli v úterý povyskočit a štípnout se, jestli se jim to nezdá. Sparťané angažovali nového kouče? Trénink obránců totiž vedl Jiří Fischer, bývalý zadák národního mužstva a týmu NHL Detroit Red Wings. Šlo ale o výjimečnou záležitost. Hodinovou.

Foto: Právo

Jiří Fischer se nečekaně objevila na tréninku Sparty (ilustrační foto).

Článek

„Trenér Sparty Jiří Kalous se zná dobře s Jiřím Fischerem z reprezentace. Ten byl v Praze, tak se domluvili a v úterý vedl na ledě hodinový trénink obránců," objasnil celou záležitost pro Sport.cz Tomáš Zetek, tiskový mluvčí klubu.

Něco málo z kuchyně Detroitu, hrálo se i na tři branky. Fischer, dvojnásobný držitel Stanley Cupu, mistr světa, který v NHL odehrál téměř 350 zápasů. Zkušenosti získal v nejlepší lize, nyní je součástí organizace Red Wings. Proč nevyužít takové příležitosti, ale přestup do české extraligy nechystá.

„Nejde o nového sparťanského trenéra, ale oba kouči mají k sobě blízko a Jiří Fischer hrál několik let NHL, pracuje pro organizaci Detroitu, takže se snažil obráncům ukázat a předvést určité prvky. Co vím od hráčů, tak si to pochvalovali, šlo o přínosný trénink," dodal Zetek.

Spartu v přípravě na extraligu čeká nyní turnaj Mountfield Cup. „Turnaj bereme velmi prestižně a těšíme se, protože se jedná o zajímavé měření sil. V konkurenci extraligových mužstev z Pardubic a Hradce králové chceme uspět. Konfrontace s jihokorejskou reprezentací, která postoupila do elitní skupiny mistrovství světa, pro nás bude také velmi zajímavá a přínosná," řekl pro klubový web trenér Jaroslav Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec