Hlavní obsah

Pozor na Korejce! Sparta otestovala reprezentaci soupeře pro OH. A pohořela

Praha

Asijského soupeře budou muset vzít na vědomí. Hokejisté Jižní Koreje letos poprvé v historii postoupili do elitní skupiny mistrovství světa. Zatímco na šampionátu v Dánsku příští rok nastoupí ve druhé skupině než česká reprezentace, v jejich domácím prostředí na olympiádě v Pchjongčchangu na ně Jandačův tým narazí. Ve skupině A ve společnosti s Kanadou, Švýcarskem a Českem budou Asiaté jasným outsiderem. Ale pozor. Korejci na úvod přípravného Mountfield Cupu porazili Spartu na jejím pražském ledě 2:1 v prodloužení.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Jižní Koreje se příští rok představí v elitní skupině mistrovství světa.

Článek

Jde sice jen o přípravu, ale stejně. Trochu šok prohrát s Korejci.

„Kvalitní zápas. Korea postoupila do elitní skupiny, takže nejsou žádní nazdárci. Hráli skvělý hokej, utkání mělo náboj a tempo. Dobrý zápas, bohužel prodloužení už je loterie," říká útočník Jiří Černoch, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty.

Pražany čekají tři zápasy během tří dnů, takže na led ve svém bývalém působišti v Tipsport Areně poslali také dva mládežnické útoky. A protože sami víc než jeden gól nedali, v poslední třetině pocítili, že houževnatý soupeř prošpikovaný naturalizovanými zámořskými posilami umí zatnout drápy.

„Šel jsem proti Korejcům spíše do neznáma, vůbec jsem je neviděl na ledě a nevěděl, co od nich můžu čekat. Trenéři nám říkali, že mají v týmu několik hráčů z Kanady a USA. Věděl jsem, že půjde o kvalitní zápas, a potvrdilo se. Hráli dobře a podle mě postoupili zaslouženě do nejvyšší divize," líčí Černoch.

Exoti se skvělým Kanaďanem v brance

Cení si, že okusil hokejovou exotiku. „Poprvé jsem hrál proti Koreji a nevím, kolikrát si proti ní ještě zahraju. Nezvyk, ale nemyslím si, že by byli horší hokejisté. Hokej se vyrovnává a jsou na tom dobře," chválí protivníka.

Sparťanský útočník národní tým před olympiádou rozhodně nabádá k obezřetnosti. „Z NHL na ni nikdo nepřijede, což bude výhoda pro slabší týmy. A Korejci budou dobří. Vyzdvihl bych hlavně jejich zarputilost. Dvě třetiny jsme je přehrávali, ale pořád do toho šli. Potvrdili svou pověst, lítali po ledě jako motorové myši. A umí to i s hokejkou. Hodně nepříjemný soupeř," varuje Černoch.

Nad všemi Korejci čněl jejich gólman Matt Dalton, 31letý v Ontariu narozený Kanaďan. Svěřenec českého kouče Patrika Martince z týmu Anyang Halla reprezentuje Koreu třetím rokem a výrazně přispěl k jejímu postupu mezi elitu. Na kvalifikačním turnaji v Kyjevě upoutal bizarní prací s brankářskou holí. Má ji zahnutou na opačnou stranu, než je zvykem. Když pak chce rozehrát, přehodí si ji napravo, takže místo aby vyrážečkou ovládal horní konec hole, používá pro tuto činnost lapačku...

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice