Hlavní obsah

Gólman Sedláček pomůže na startu sezóny hokejistům Hradce Králové

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové získali při zranění Patrika Rybára novou posilu do brankoviště. Prostřednictvím hostování do konce září vypomůže Mountfieldu Jakub Sedláček. Sedmadvacetiletý zlínský rodák s reprezentačními zkušenostmi hájil v posledních čtyřech sezónách branku Dinama Riga v Kontinentální lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Jakub Sedláček v dresu lotyšské Rigy

Článek

Sedláček by měl působit ve dvojici s Jaroslavem Pavelkou a nahradit tak Rybára, než se zcela zotaví. Sám se během léta připravoval se Zlínem, v Rize mu skončil kontrakt a hledal nové angažmá.

"Vzhledem k prozatím nedoléčenému zranění Patrika Rybára jsme tímto způsobem zareagovali na situaci v brankovišti. Kuba je velmi kvalitní gólman a po dobu působení u nás by měl suplovat roli Patrika Rybára. Dohoda byla velmi rychlá, jelikož obě strany měly zájem na prozatím krátkodobé spolupráci," uvedl na klubovém webu generální manažer Aleš Kmoníček.

Sedláček se připojí k týmu v úterý a bude zapsán i na soupisku pro Ligu mistrů, která v nabité sezoně čeká Východočechy vedle domácí soutěže a prosincového Spenglerova poháru. V minulé sezoně chytal Sedláček ve 34 utkáních, v průměru inkasoval 2,73 gólu na zápas a úspěšnost zákroků měl 90,3 procenta. Jednou udržel čisté konto.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín