Hlavní obsah

Chomutov musí hledat druhého gólmana, Růžičku na zkoušce upoutali dva obránci

Praha

Brankář Tomáš Král po jedné sezóně končí u hokejistů Chomutova, přestože měl platnou smlouvu ještě na příští ročník. Čtyřiadvacetiletý rodák z Plzně se s Piráty dohodl na předčasném ukončení kontraktu. V týmu trenéra Vladimíra Růžičky naopak budou působit obránci Alex Rašner a Mário Grman, kteří uspěli na zkoušce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chomutova Vladimír Růžička udílí pokyny Juraji Valachovi.

Článek

„Tomáš za námi přišel, že má nabídku ze zahraničí a požádal nás, jestli bychom ho uvolnili. My jsme mu vyhověli, takže od nás odchází," řekl klubovým stránkám trenér Vladimír Růžička.

Syn prezidenta Svazu českého ledního hokeje Tomáše Krále odchytal v minulé sezóně za Piráty dvanáct zápasů, v extralize má ještě jeden start z ročníku 2013/14 za Spartu.

O post dvojky za Jánem Lacem tak budou bojovat brankáři kteří mají s Piráty nebo jejich farmou v prvoligové Kadani platné smlouvy. „Vyřešíme si to z vlastních zdrojů," konstatuje Růžička, čímž otevírá šanci pro Štěpána Lukeše, Tadeáše Dvořáka, který loni dvakrát naskočil mezi tuzemskou elitou v barvách karlovarské Energie, či Dominika Pavláta s Michalem Danylcem.

Na zkoušce Růžičku přesvědčili obránci Rašner se Slovákem Grmanem, kteří si svými výkony v přípravě řekli o smlouvu. „Oba se mi líbí. Potvrdili, co od beků očekávám, a plní, co po nich chci," těší olympijského vítěze z Nagana.

Jednadvacetiletý Rašner nastupoval v extralize poslední tři sezóny za Olomouc, v nejvyšší soutěži doposud v 94 zápasech nastřádal gól a deset asistencí. O rok mladší Grman na svůj první start v české nejvyšší soutěži čeká, poslední sezónu nastupoval ve slovenské extralize za Žilinu a slovenský výběr do dvaceti let. Zkušenosti má i s kanadskou juniorskou Western Hockey League.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice