Hlavní obsah

Přípravu na ledě už odstartovali i hokejisté Litvínova

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova už stejně jako Pardubice a pražská Sparta trénují na ledě. Trenér Václav Sýkora s asistentem Petrem Fialou přivítali na prvním tréninku téměř kompletní kádr včetně nových posil Martina Jenáčka ze Vsetína, Milana Kopeckého z pražské Slavie a brankáře Martina Altrichtra ze Zlína. Chyběli jen mladíci Černý a Vrtek, kteří jsou na soustředění reprezentační dvacítky.

Článek

"Dnes jsme měli na ledě jeden trénink, v pátek to bude stejné a od pondělka budeme chodit na led dvakrát denně. Příprava je navíc kombinovaná s posilovnou i tréninky na suchu," řekl ČTK trenér Sýkora. Tým se sešel po třítýdenní dovolené a naváže na předešlou fyzickou přípravu. I na ledě čekají hráče náročné podmínky, neboť teploměr v hale při venkovních tropických vedrech podle klubových internetových stránek v době tréninku ukazoval 24 stupňů Celsia.

První přípravný zápas odehraje Litvínov v pátek 4. srpna v domácím prostředí proti Liberci. Celkem mají Severočeši v plánu jedenáct duelů, přičemž tři odehrají v polovině srpna na turnaji v nedalekých Drážďanech, kde je vedle tamního týmu čeká také Norimberk a Duisburg. "Budeme tam na zápasy dojíždět," uvedl Sýkora.

Dvanáctý tým uplynulého ročníku nedoznal velkých změn. Vedle nových posil se do kádru vrátili hráči, které Chemopetrol pustil po ztrátě nadějí na postup do play off na hostování. Útočníci Jan Benda s Michal Trávníček dohráli ročník ve Zlíně, účastník mistrovství světa v Lotyšsku Ivo Prorok ve Slavii, Daniel Branda ve švédském klubu Skelleftea a obránce Lukáš Poživil ve švýcarském Fribourgu.

Kádr naopak opustili brankář Kamil Jarina (Dynamo Moskva), obránce Václav Kočí (Liberec) a útočníci Tomáš Martinec (Hradec Králové), Marek Zadina (Chrudim), Jiří Gombár (Mladá Boleslav) a Adam Šaffer.

Přehled přípravných zápasů Litvínova:
pátek 4. srpna:
Litvínov - Liberec (17:30),
úterý 8. srpna:
Slavia - Litvínov (17:30),
čtvrtek 10. srpna:
Kladno - Litvínov (17:30),
úterý 15. srpna:
Litvínov - Norimberk (16:30, turnaj v Drážďanech),
středa 16. srpna:
Litvínov - Duisburg (16:30, turnaj v Drážďanech),
čtvrtek 17. srpna:
Litvínov - Drážďany (19:30, turnaj v Drážďanech),
pátek 18. srpna:
Litvínov - Slavia (17:30),
úterý 22. srpna:
Liberec - Litvínov (17:30),
pátek 25. srpna:
Litvínov - Plzeň (17:30),
úterý 29. srpna:
Litvínov - Karlovy Vary (17:30),
pátek 1. září:
Plzeň - Litvínov (17:30).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice