Hlavní obsah

Plzeň řeší přetlak v ofenzivě, útočníka posílá hostovat do Mladé Boleslavi

Aktualizováno

S návratem Dominika Kubalíka z ruské Ufy vznikl v kádru hokejové Plzně přetlak v útoku, na který se vedení týmu rozhodlo v pondělí zareagovat. Třiadvacetiletý forvard Martin Procházka odchází do Mladé Boleslavi, kde bude hostovat do konce sezóny. Bruslařský klub zároveň podepsal dvouměsíční kontrakt s jiným útočníkem Tomášem Urbanem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Martin Procházka.

Článek

Procházka je hráčem pražské Sparty, v Plzni hostoval už v uplynulé sezóně a stejně tak tomu mělo být i v té nadcházející.

„Jenže se k našemu týmu nečekaně vrátil Dominik Kubalík a my pro něho potřebovali místo v sestavě. Mrzí nás, že Martin odchází, ale je to mladý hráč a bude pro něj jedině lepší, když bude pravidelně nastupovat do zápasů a hrát, aby se mohl dále rozvíjet," uvedl pro oficiální stránky plzeňského klubu jeho sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Dvaatřicetiletý Urban oblékal dres Mladé Boleslavi už v minulých dvou ročnících, v tomu předminulém díky svým výkonům dokonce nakoukl do národního týmu. Po poslední nepříliš vydařené sezóně mu však vypršela smlouva. nyní se dočkal jejího prodloužení, byť jen na dva měsíce, během kterých musí vedení přesvědčit.

„Snažíme se o zvýšení konkurence v mužstvu," řekl na adresu obou hráčů sportovní manažer Mladé Boleslavi Luděk Bukač pro klubový web.

Reklama