Hlavní obsah

Mladá Boleslav změnila před sezónou vizi, chce být ale úspěšná

Mladá Boleslav

S novou trenérskou dvojicí, výrazně obměněným kádrem a novou vizí v podobě nasazování mladších hráčů vstoupí do nové extraligové sezóny hokejisté Mladé Boleslavi. Cíle Středočechů, kteří oslaví v úvodu příštího roku 110. výročí od založení klubu, se ale nemění. Tým vedený kapitánem Janem Hanzlíkem chce postoupit do play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři hokejové Mladé Boleslavi Patrik Augusta (vpravo) a Viktor Ujčík.

Článek

"Od nové sezóny by mělo být vše jiné, změna byla nesmírná. Výrazně se obměnil kádr, kompletně jsme změnili trenéry, vizi a styl hry," uvedl předseda představenstva a většinový majitel klubu Jan Plachý na dnešní tiskové konferenci. "Každá změna je těžká, ale čtvrteční generálka proti Spartě mě uklidnila," poukázal Plachý na výhru nad Pražany.

V Mladé Boleslavi po sezoně skončil po pěti letech trenér František Výborný, na jehož místo nastoupil Patrik Augusta. Tým povede společně s Viktorem Ujčíkem a Borisem Žabkou.

"Převzít mužstvo po Frantovi je velký závazek i čest. Jsem rád za šanci, kterou jsem dostal," uvedl Augusta, jehož čeká premiérové angažmá u seniorského týmu. S Výborným bude i nadále spolupracovat, zkušený kouč v klubu působí jako konzultant.

K výrazným změnám došlo i v kádru, který opustili například brankář Jan Lukáš, obránci Tomáš Voráček, Jiří Kučný a Jan Holub nebo útočníci Tomáš Hyka, Petr Vampola či Tomáš Pospíšil. Na jejich místa přišli mimo jiné beci Ronald Knot, Oldrich Kotvan, David Němeček a Jiří Říha a forvardi Jakub Valský, Tomáš Knotek nebo naposledy Martin Procházka.

"Chceme nastartovat nový proces a základem pro nás je, abychom pracovali s lidmi, kteří jsou motivovaní. Se stávajícím mužstvem jsme spokojeni a očekáváme, že se bude ještě lepšit. Jsme si vědomi, že krize na nás přijde, bez toho to nejde, ale věříme, že hráči vše zvládnou," uvedl sportovní manažer Luděk Bukač, jenž se v létě do Mladé Boleslavi vrátil po dvou letech.

Bruslařský klub v přípravě odehrál osm zápasů a pět z nich vyhrál. V tomto týdnu Mladá Boleslav dvakrát porazila Spartu. "Příprava byla dlouhá. Nejprve téměř devět týdnů a poté šest. Trenér nemůže být nikdy spokojený, ale myslím, že jsme udělali velký kus práce, a teď se těšíme, že všechno začne," řekl Augusta.

Hned duel 1. kola extraligy pro něj bude pikantní, Mladoboleslavští se představí v Jihlavě, kde se Augusta narodil, dlouho působil a ještě v minulé sezoně vedl juniorku. "Celá moje rodina je spjatá s klubem (s Duklou). V tuhle chvíli jsme ale Boleslavák a udělám vše pro to, aby náš tým byl úspěšný," uvedl Augusta.

Reklama

Související témata: