Hlavní obsah

Bříza se opřel do Pöpperleho: Plivnul na Spartu, vůbec nepochopil svoji roli!

Praha

Po uplynulé sezóně zakončené vyřazením již ve čtvrtfinále extraligy od Brna se hokejová Sparta rozhodla pro kompletní změnu v brankovišti, když Tomáše Pöpperleho s Filipem Novotný nahradili Fin Sami Aittokallio s Davidem Honzíkem. A to i přesto, že Pöpperle, který po svém návratu ze zámoří v roce 2008 odchytal za pražský klub šest z posledních devíti ročníků, měl pro ten nadcházející ještě platný kontrakt. Když se dvaatřicetiletý gólman před časem o svém konci dozvěděl, neopomněl si do Sparty rýpnout. Majitel a předseda představenstva klubu Petr Bříza mu teď úder vrací.

Nová sparťanská brankářská dvojice Sami Aittokallio a David HonzíkVideo: Sport.cz

 
Článek

„Vlastně jsem zvyklý, že se ve Spartě všechno hází na brankáře, nějak jsem s tím žil. Ale když si to vezmete, vedení mě za dva roky třikrát vyhazovalo a napočtvrté jsme se tedy domluvili, že bude konec. Atmosféra ve Spartě pořád není zdravá," prohlásil Pöpperle pro deník Sport na konci června.

Týden před startem nového extraligového ročníku se majitel Sparty Petr Bříza k Pöpperleho slovům prostřednictvím oficiálních klubových stránek vrátil. Vyjádření broumovského rodáka ho moc mrzí.

„Nejen pro mě, ale i pro mnoho dalších jsou nepochopitelná jeho vyjádření o tlaku či špatné atmosféře. Mám pocit, že vůbec nepochopil svoji roli, kterou ve Spartě měl plnit. Považuji to za neloajální výrok a plivnutí na klub, ve kterém strávil velkou část kariéry a který mu kromě důvěry v něj zabezpečil i rodinu," uvedl Bříza, bývalý vynikající gólman, který Spartu dotáhl v roce 2007 k mistrovskému titulu.

Za šest let nedotáhl Spartu na vrchol

S tlakem se podle něj musí dobře placení brankáři umět vyrovnat všude ve světě, nejen na Spartě. „Navíc v době, kdy mu tehdejší majitelé Sparty podrželi plat ze Lva (po sezóně 2012/13), byl pravděpodobně nejlépe placeným hráčem extraligy, a i po návratu ze Soči (v létě 2015) měl velmi vysokou smlouvu," poodhaluje majitel Sparty.

„Z toho důvodu je sakra přirozené, že spoluhráči, trenéři, diváci, sponzoři, média a vedení chtějí, aby byl tou pravou jistotou a lídrem Sparty. A aby je svým individuálním výkonem v pozici gólmana dotáhl k úspěchu v play off. Za těch šest let se mu bohužel dotáhnout Spartu na vrchol nepodařilo," bilancuje Bříza Pöpperleho sparťanskou minulost.

Sparta nyní pevně věří, že sázka na pětadvacetiletého Aittokallia a o rok mladšího Honzíka bude šťastnější. „Samiho i Davida jsme si sami vybrali, v obou vidíme obrovský potenciál. Mají naši plnou důvěru," vyhlašuje hlavní trenér Jiří Kalous.

Reklama

Související témata: