Hlavní obsah

Posílená Plzeň chce do hlediště přivábit děti. Drsňák Hollweg pomůže ve škole s výukou angličtiny

Bavit diváky ofenzívní hrou a proniknout do play off. Takový cíl si vytýčila hokejová Plzeň pro nadcházející extraligový ročník, který startuje v pátek. „Chceme dávat góly a bavit diváky,“ přeje si majitel, generální manažer a hlavní trenér Martin Straka, jehož svěřenci vstoupí do sezóny domácím soubojem s Litvínovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Plzně Milan Gulaš během tréninku.

Článek

Západočeši se loni první čtvrtinou soutěže protrápili a podobný scénář nechtějí za žádnou cenu opakovat. „Je důležité, abychom zvládli začátek a uklidnili se," potvrdil Straka.

Kádr během léta posílil. Obranné řady vyztužil Američan Nick Jones, z Färjestadu přišel křídelník Milan Gulaš, z Ufy šikovný centr Tomáš Mertl a před pár dny dorazil na hostování ze švýcarského Ambri kanonýr Dominik Kubalík. „Hráče, které jsme chtěli, máme. Potřebujeme, aby se nám vyhýbala zranění. Silní jsme dost, teď to jen dokázat na ledě," uvědomuje si Straka.

Novým kapitánem mužstva byl zvolen čtyřicetiletý veterán a s 1215 zápasy na kontě rekordman v počtu startů v nejvyšší soutěži Petr Kadlec. „Roli jsem přijal, ale nic se tím pro mě nemění. Ondra Kratěna se céčka z osobních důvodů vzdal, ale pořád má obrovské slovo," vysvětluje ostřílený bek. „V kabině platí určitá hierarchie. Přišli další zkušení hráči a nějak si to ukočírujeme," připomíná.

Chtějí do hlediště přivábit děti

Rozpočet klubu pro tuto sezónu se pohybuje kolem 98 miliónů korun. „Ale to bychom museli vyhrát titul. Dohodli jsme se, že budeme počítat s takovým rozpočtem. Z nějakých 90 procent už ho máme naplněný," tvrdí ředitel Emil Kristek.

Plzeňští chtějí na stadión přilákat co nejvíce dětí. Pro mladé fandy chystají řadu akcí, hokejisté je navštíví i přímo ve škole. „Třeba Ryan Hollweg vypomůže s výukou angličtiny, jiní hráči zase budou učit tělocvik. Nejlepší žáci dostanou za odměnu vstupenky," říká Kristek.

„Máme vymyšlenou spoustu věcí, budeme je dělat postupně a vždy se to fanoušek dozví včas. Chceme jít cestou, jako se to dělá v zahraničí. Všechno je už vymyšlené, jen se nebát to aplikovat," dodal Kristek.

Reklama

Související témata: