Hlavní obsah

Předkolo je minimální cíl, tvrdí manažer zlínských hokejistů Hosták

Zlín

Byli by neradi, kdyby si v jubilejní padesáté extraligové sezóně nezahráli aspoň předkolo play off. „Desáté místo po základní části soutěže je naším minimálním cílem. Dál se uvidí,“ říká nový generální manažer zlínských hokejistů Martin Hosták.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Generální manažer Martin Hosták představuje nové logo zlínských Beranů - archivní snímek.

Článek

Na sklonku minulé sezóny se tým musel spokojit s účastí ve skupině o záchranu a po jejím skončení se spekulovalo o vážných ekonomických problémech klubu. „Naštěstí se nám povedlo situaci stabilizovat. Je mnohem lepší, než když jsem na začátku léta funkci ve Zlíně přijímal. V tomto směru jsem spokojený. Teď půjde o to, aby se to odrazilo i ve výkonech mužstva na ledě," přemítá Hosták.

Zlíňané se už budou muset obejít bez dosavadních opor Holíka (Čerepovec), Říčky (Sparta), Kotvana (Mladá Boleslav) či Blaťáka s Marušákem, kteří ukončili aktivní činnost. Místo nich přišli Rihards Bukarts ze zámořské AHL, další Lotyš Freibergs z Dynama Riga, Nosek z Třince, Klhůfek s Valentou ze slovenského Zvolenu a Illo z týmu ECHL Missouri Mavericks. „V rámci možností se nám povedlo mužstvo vhodně doplnit. Až kdyby se v průběhu soutěže ukázal nějaký problém, poohlédli bychom se ještě po dalších hráčích," tvrdí kouč Zlína Robert Svoboda.

Kouč Beranů chce, aby Zlíňané předváděli mnohem aktivnější hokej než v minulosti. „Snad to fanoušci z hlediště poznají. Do ofenzívy se budou mnohem víc zapojovat i beci," prozradil. Svoboda hodně spoléhá na bratry Bukartse. „Jsou velmi dobře technicky vybavení a dostatečně kreativní. Čekáme od nich góly," má jasno trenér.

Otazník visí u Chytila

Ve Zlíně zatím netuší, zda budou mít do útoku k dispozici nadějného mladíka Chytila, jenž byl v prvním kole draftován týmem New York Rangers. „Momentálně je zraněný, a tak si NY Rangers vyžádal, aby odjel na předsezónní kemp do Ameriky dřív. Pokud se Chytil neprobojuje do týmu pro NHL, mohl by se k nám v říjnu zase připojit. Chci se o tom s vedením Rangers pobavit," plánuje Hosták.

To, že mnohé sázkové kanceláře i odborníci pasují Zlín znovu do spodní čtyřky, kapitánovi Beranů Ondřeji Veselému nevadí. „Aspoň máme o to větší motivaci. A třeba nás některá mužstva podcení," usmívá se. Zkušený forvard vstupuje do své 21. extraligové sezóny. „Už se těším na páteční start ve Vítkovicích. Chceme v Ostravě bodovat, z uplynulých sezón totiž dobře víme, jak se počáteční ztráty těžce dohání," připomněl Veselý.

Reklama

Související témata: