Hlavní obsah

Sparta - Slavia 2:1 PPPražské derby pro Spartu! Proti Slavii se ale pořádně nadřela, rozhodla až v prodloužení

Praha

Tradice se nemění, předsezónní pražské derby patří i třetím rokem hokejistům pražské Sparty. Ti se ale v Holešovicích na vítězství 2:1 proti Slavii hodně nadřeli, rozhodli o něm až v prodloužení zásluhou trefy Dominika Uhra

Hokejové derby Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Když se Slavia v roce 2015 poroučela z extraligy o patro níž, dohodla se tehdy se Spartou stěhující se k domácím duelům z Holešovic do libeňské O2 areny, že by stálo za to v třaskavých pražských derby pokračovat, byť jen jednou za sezónu, a to ještě formou přípravného duelu.

„Když Slavia hrála extraligu, zápasy proti ní vždycky byly fajn a měly náboj. Měl jsem je rád," přiznával sparťanský kapitán Jaroslav Hlinka. Loni i předloni Sparta zvítězila, povedlo se jí to i letos, jenže červenobílí nedali kůži lacino.

Od úvodu se hrálo ve svižném tempu a několikrát se na ledě i přiostřilo, třeba když sparťané najeli do slávistického gólmana Frodla a shodili mu masku, strhla se na potyčka. Právě Frodl dlouhou dobu domácí deptal, když zlikvidoval řadu tutovek a vytáhl se zejména proti letním sparťanským posilám Saponarimu s Říčkou.

Až ve 43. minutě Frodl nestačil na Vránovu dorážku, jenže Spartě vedení vydrželo jen dvanáct minut, protože rovněž dorážející Kubica vyrovnal na 1:1 a poslal zápas do prodloužení. V něm přeci jen urvali zápas na svou stranu domácí, když v 63. minutě rozhodl Uher.

Oba kluby už nyní vyhlížejí start ostré sezóny. Sparta načne extraligu v pátek v Pardubicích, Slavia první ligu o den později doma s Havířovem.

Přípravné hokejové utkání:
Sparta Praha - Slavia Praha 2:1 po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 44. Vrána, 63. Uher - 56. Kubica

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice