Hlavní obsah

Kometa vykročí za obhajobou titulu bez kapitána Čermáka, ale s Malcem

Brno

Bez kapitána Leoše Čermáka vykročí brněnští hokejisté pátečním zápasem s Třincem za obhajobou extraligového titulu. Nejstarší brněnský hráč si doléčuje zranění ruky.„Potřebuju ještě několik dní. Po víkendu už snad budu schopen nastoupit. Snad se do toho pak rychle dostanu a nedostatek herní praxe na mě nebude příliš znát,“ přeje si Čermák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnská euforie po vítězství na Spartě.

Článek

Věří, že i bez něj vstoupí Brňané do sezóny úspěšně. „Třinec bude na úvod docela těžkým soupeřem. My jsme ale rozehraní z kvalitních zápasů Ligy mistrů. Nálada v kabině je skvělá. Na vítězné vlně se chceme udržet i v extralize," plánuje.

Jakoukoliv pomistrovskou kocovinu si v Brně nepřipouštějí, přestože příklady Litvínova či Zlína z poslední doby varují. „O tom se vůbec nebavíme. Věříme v naši sílu. V kabině je navíc hodně zkušených borců, kteří by si něco takového určitě pohlídali," je si jistý trenér Komety Kamil Pokorný.

Po letech opět souboje Kometa - Dukla Jihlava

Velmi solidní výsledky v přípravném období ovšem nepřeceňuje. „Musíme zůstat ostražití. V extralize se začne od nuly. Příprava se nám ale každopádně povedla, jsme dobře nachystáni," je přesvědčený.

Pokorný odmítl spekulovat, která mužstva budou Kometě hlavními konkurenty v boji o titul. „Všichni samozřejmě vědí, které celky přes léto nejvíc posílily. A jeden atraktivní soupeř k nám dorazí už v pátek," naznačil, že mezi spolufavority počítá i Oceláře.

Vítá, že po letech opět v extralize dojde na tradiční souboje Komety s jihlavskou Duklou. „V Jihlavě jsem se narodil a mám tam část rodiny. Budou to mimořádné zápasy a já se netajím velkou touhou Duklu porážet," přiznal Pokorný. Na bitvy dvou historicky nejúspěšnějších tuzemských mužstev se těší i Čermák. „Určitě při nich budou nabitá hlediště a bude se hrát ve skvělé kulise. Užijeme si je my i diváci," má jasno.

Stihne Malec úvodní zápas?

Kometa nedoznala před novou sezónou velkých změn. Z její soupisky zmizeli pouze útočníci Kvapil a mladý Nečas, který se pokusí vybojovat si v kempu Caroliny stálé místo v týmu NHL. Brněnský dres už nebude oblékat ani obránce Kováčik, s nímž se vedení klubu dohodlo na rozvázání smlouvy. Jedinou zbrusu novou tváří je naopak útočník Nahodil z Pardubic. U zisku titulu chyběl i další forvard Tomáš Svoboda, který se vrátil do známého prostředí z hostování v Plzni. „Jsme rádi, že kostra mužstva zůstala pohromadě. Tým je stabilizovaný, všichni vědí, co mají hrát. A prostor chceme znovu dát i našim nadějím," prozradil Pokorný.

Těší ho, že extraligovou premiéru stihne s největší pravděpodobností obránce Malec, který nedohrál sobotní utkání Ligy mistrů se Stavangerem kvůli nešetrnému zásahu protihráče hokejkou do obličeje. „Bylo to hodně nepříjemné zranění, ale Malec je tvrďák. Trénuje s celoobličejovým krytem a má obrovskou vůli proti Třinci nastoupit," cení si Pokorný.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články