Hlavní obsah

Po pěti letech v Hradci už jsem potřeboval změnu, říká útočná posila Vítkovic Dej

Vítkovice

Střílení gólů. To byl v minulé sezóně zásadní problém hokejových Vítkovic. I proto ulovily dva zkušené střelce. Po plzeňském Jakubu Lvovi (14 gólů v základní části + 4 v play off) podepsal v Ostravě kontrakt Slovák Rastislav Dej (10+3), jenž předešlých pět sezón oblékal dres Hradce Králové. „Po pěti letech v jednom týmu už jsem potřeboval změnu, abych se v kariéře posunul trochu dále. Samozřejmě Hradec dál sleduji, ale soustředím se hlavně na to, abychom s Vítkovicemi začali sezónu co nejlépe. To bude důležité, abychom nemuseli nic dohánět," řekl před pátečním utkáním proti Zlínu slovenský hokejista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rastislav Dej (vpředu) si během kariéry zahrál proti Vítkovicím mnohokrát, teď bude nastupovat v jejich dresu

Článek

Jsou Hradec Králové a Vítkovice hodně odlišné týmy?

Je to jiné a musel jsem si zvykat. V Hradci Králové už jsem to měl za tu dobu všechno zaběhané, ať už život, tak i režim na zimním stadiónu. Tady se to přece jen malinko lišilo. Ale už je to dobré. Kluci v kabině mě přijali v pohodě. A pomohlo mi, že příprava byla docela dlouhá a bylo na všechno dost času. Teď jen uspět v extralize.

A po hokejové stránce?

Je to podobné. I když ve Vítkovicích je mladší, energičtější tým, na což jsem si také musel zvykat, protože v Hradci bylo více starších pardálů. Ale je to dobré. Doufám, že se ta mladá energie projeví v sezóně.

S Hradcem Králové jste v minulé sezóně získal bronz a klub vyhlašuje, že chce titul. Není pro vás příchod do Vítkovic, které nemají tak vysoké ambice, krokem zpátky?

Ne, ne, v žádném případě to tak nevnímám. Už jsem na sobě prostě cítil, že potřebuji změnu, abych se v kariéře posunul trochu dále. Samozřejmě Hradec nadále po očku sleduji, ale soustředím se hlavně na to, abychom s Vítkovicemi začali sezónu co nejlépe.

Na co si mohou Vítkovice troufnout?

Nerad bych něco vyhlašoval, ale pevně věřím, že budeme hrát poctivý hokej, ať už dopředu, či dozadu, a že budeme držet při sobě. Že nám nynější dobrá parta zůstane a dobře ligu nastartujeme, protože to bude důležité, abychom nemuseli nic dohánět. Na co bychom si mohli troufnout? Hlavně doufám, že po sezóně se všichni budeme moci podívat sobě do očí. To je pro mě takový základ.

Vítkovický trenér Jakub Petr si přeje zlepšit koncovku, která mužstvo trápila v minulé sezoně. Daří se to?

Vítkovičtí mě přesně pro tohle oslovily. Je to zodpovědnost a neberu ji na lehkou váhu. Zvýšit produktivitu přišli také Kuba Lev z Plzně a Šimon Stránský, jenž se vrátil z Ameriky. Doufám, že pomůžeme a že to bude klapat. Kluci v kabině jsou super a navzájem se hodně podporujeme.

Reklama

Související témata: