Hlavní obsah

Šťastný střelec ráně neuhnul a Zlín vyhrál. Kdyby mě to trefilo do ruky, tak nevím, usmíval se

Ostrava

Tam, kde Vítkovice skončily minulou sezónu, tam ji i začaly. Mizerná koncovka, která svěřence Jakuba Petra trápila celý minulý ročník, byla hlavní příčinou toho, že v úvodním kole Vítkovice podlehly Zlínu 1:2. Jediný vítkovický gól vstřelil v úvodní třetině útočník Zdráhal, nikdo další se k němu ale nepřidal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Šťastný ze Zlína a brankář Patrik Bartošák z Vítkovic.

Článek

„Jejich gólman chytal výborně, ale především jsme my nebyli tak důrazní, jak bychom měli před brankou být. Jsem naštvaný, protože ten zápas jsme měli jednoznačně vyhrát za tři body," hřímal po utkání brankář Vítkovic Patrik Bartošák, který v utkání zastavil celkem 27 zlínských pokusů.

Na dvě střely ale nestačil. Jako první ho v předposlední minutě při hře bez brankáře od modré prostřelil obránce Freibergs, který vyrovnávacím gólem poslal utkání do prodloužení a zkraje nadstaveného času rozhodl o druhém bodu pro Zlín tečí Matějíčkovy střely v přesilové hře Šťastný. „Dostali jsme góly od modré čáry a na tom naše snaha ztroskotala. U prvního gólu jsem neviděl vůbec nic a slyšel jsem, až to cinklo o branku. U druhého chtěl někdo střelu zablokovat, ale odrazilo se mi to mezi ruku a tělo," popisoval vítkovický brankář.

Rozhodující gól sledoval jen z trestné lavice nováček ve vítkovickém dresu Jakub Lev. „Vůbec se Patrikovi nedivím, že je tak naštvaný, protože nás celý zápas držel bezchybným výkonem nad vodou. Pochytal spoustu šancí, protože Zlín hrál fakt dobře a my mu to takhle pokazíme. Jsem stejně jako on zklamaný a naštvaný," řekl Lev. „Měli jsme se více tlačit do střeleckých příležitostí, ale hledali jsme pořád ještě lépe postaveného hráče. To musíme změnit, protože tohle fungovat nebude," upozornil Lev.

Zlínští z ledu odjížděli ve zcela jiném rozpoložení. Téměř 59 minut hledali recept na domácího gólmana. „Makali jsme, hráli týmově, odjíždět s porážkou 0:1 by nebylo psychicky dobré, ten gól jsme si zasloužili," říkal autor rozhodující branky v prodloužení David Šťastný. Jeho teč změnila dráhu letu Matějíčkovy rány mimo dosah Bartošákova zákroku. „Viděl jsem, že letí puk, tak jsem tam nastavil ruce. Naštěstí se puk odrazil od hokejky, protože kdybych to dostal do ruky, tak nevím, jestli bych byl v pořádku. Při jeho ráně je to o zdraví, ale před tou brankou musím být. I za cenu toho rizika," pousmál se Šťastný.

Reklama