Hlavní obsah

Blafáky na Hrubce neplatily, a tak Svoboda zkusil střelu. Kometě zajistil druhý bod

Brněnským hokejistům se posedmé v řadě povedl vítězně vstup do nového extraligového ročníku. V premiérovém duelu sezóny sice prohrávali s Třincem po dvou třetinách 2:4, ale v závěru základní hrací doby se obhájcům titulu podařilo dvěma slepenými góly srovnat a v samostatných nájezdech nakonec rozhodl o vítězství Brňanů 5:4 navrátilec z Plzně Tomáš Svoboda.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Svoboda z Brna dal rozhodující gól v nájezdech. Vpravo je brankář Třince Šimon Hrubec.

Článek

„Za rozhodující gól a zisk druhého bodíku jsem samozřejmě hrozně rád. Předvedená hra ovšem měla ještě daleko k očekávanému standardu," nepropadal Svoboda euforii.

Na nájezdy se sám nehlásil. „Pětici vybral hlavní kouč Zábranský. Tak trochu jsem předpokládal, že v ní budu, protože jsem nájezdy jezdil i v přípravě. Viděl jsem, že pokusy o blafáky na Šimona Hrubce příliš neplatily, protože je obrovsky mrštný a dokáže se rychle v brance přemístit. Tak jsem zkusil najít skulinku a vypálit. Povedlo se," liboval si.

Dva body nakonec Svoboda bral. „Počítají se, avšak v utkání jsme měli i dost slabších chvil. Nakonec se nám povedl podobný obrat jako v zápasech Ligy mistrů, ale už bychom měli vstřelit taky jednou vedoucí gól my," měl jasno.

Erat přihrával poslepu

Rovněž obránce Komety Ondřej Němec, který dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny srovnal na 4:4, nebyl s výkonem svého mužstva příliš spokojený. „Začali jsme špatně a vlastními chybami jsme darovali Třinci laciné góly. První dvě třetiny nebyly z naší strany zdaleka optimální. Pak jsme si k tomu v pauze něco v kabině řekli a povedlo se nám skóre otočit. Až třetí třetina byla ovšem podle našich představ," uvědomoval si.

Při klíčovém gólu našel Němce přesnou přihrávkou od zadního mantinelu zkušený forvard Erat. „Martin opět ukázal, jakým je top hokejistou. Myslím, že mně poslal puk poslepu. Na mně bylo, abych se trefil. Naštěstí se to povedlo," měl radost.

Za Oceláře se hned v prvním utkání v třineckém dresu dvakrát trefil útočník Tomáš Marcinko, jeho premiérové branky však nakonec stačily pouze na jediný bod. „Góly mě samozřejmě těší, ale je velká škoda, že jsme ztratili tak dobře rozehraný zápas. Vzhledem k tomu, jak dobře se střetnutí pro nás vyvíjelo, jsme mohli rozhodně uhrát víc," přemítal. „Na konci sezóny však bude každý bodík dobrý. My se teď musíme co nejlíp připravit na nedělní duel s Plzní," hleděl Marcinko už raději dopředu.

Ztráta mrzela i kouče Ocelářů Václava Varaďu. „Brňané však znovu ukázali, že mají mimořádně kvalitní tým. Na úvodní kolo to byl zápas výborné úrovně ve skvělé kulise," cenil si.

Reklama

Související témata: