Hlavní obsah

Stoprocentní už jen dva! Sparta přestřílela nováčka, Piráti loupili v Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Z nového ročníku hokejové Tipsport extraligy jsou odehrána teprve dvě kola a stoprocentní zůstávají už jen dva celky - Sparta a Chomutov. Pražané před kamerami ČT sport přestříleli nováčka z Jihlavy 4:3 a chomutovští Piráti udolali Mladou Boleslav na jejím ledě 2:1 a díky lepšímu skóre soutěž vedou. Ambiciózní Třinec zdolal Plzeň 5:2, Litvínov zkrotil Bílé Tygry z Liberce 2:0. Mistrovská Kometa Brno veze tři body z Hradce Králové po výhře 4:2 a i ve zbývajících zápasech byli úspěšnější hosté - Olomouc prohrála 2:4 s Vítkovicemi a Pardubice vyhrály ve Zlíně 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Kumstát dává druhý gól Sparty, v jihlavském dresu zleva brankář Jakub Škarek, obránce Jan Zdráhal a útočník Josef Skořepa .

Článek
Fotogalerie

Sparta sice v souboji s Jihlavou potvrdila roli favorita, ale na výhru se pořádně nadřela. Nadšeně bojující extraligový nováček se skvělým Škarkem v brance v polovině zápasu dokonce v Praze vedl 2:1, až v závěrečné třetině domácí dvěma trefami soupeři odskočili. Asistenci u vítězného gólu Miroslava Formana si připsal i finský brankář Sami Aittokallio.

Podobně jako Sparta i Chomutov má na svém kontě plný počet šesti bodů a vede tabulku. V Mladé Boleslavi strhl výhru na stranu Pirátů v závěru zápasu zkušený Marek Tomica, Středočeši naopak podruhé prohráli.

V Třinci si jistě musejí mnout ruce, že v létě sáhli po Tomáši Marcinkovi, jenž minulou sezónu odehrál v čínském Kunlunu v KHL. Urostlý slovenský útočník se trefil dvakrát už v pátek v souboji s mistrovskou Kometou a svoji normu potvrdil také proti Plzni. I díky jeho střeleckému apetitu si Oceláři vybudovali pohodlný čtyřgólový náskok, který už Západočeši stihli jen zkorigovat.

Kacetl a Petrásek s nulou

Hokejisté Hradce Králové se v úvodu nového extraligového ročníku trápí. V pátek toho využil Liberec, v neděli z toho profitovala brněnská Kometa. Mistr bleskově udeřil na začátku úvodní a druhé periody a Mountfield se prosadil až za stavu 0:3. Střeleckou nemohoucnost z pátečního zápasu prolomily Vítkovice a získaly první výhru. V Olomouci se trefily čtyřikrát, dva góly dali vítězové v přesilovkách.

Z premiérové výhry se po pátečním pětibrankovém přídělu v Plzni raduje rovněž Litvínov. V utkání s Libercem ji góly zařídili v početní výhodě Peter Jánský a Michal Trávníček, nulu vychytal Michael Petrásek. Také Ondřej Kacetl pochytal všech 24 střel domácích a čistým kontem podpořil vítězství Pardubic ve Zlíně. Východočeši si tak připsali první bodový zisk v tomto ročníku.

2. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Třinec - Plzeň 5:2
Branky: 16. a 34. Marcinko, 18. Polanský, 28. Martin Růžička, 60. Adamský - 39. Kindl, 43. Gulaš
Sparta - Jihlava 4:3
Branky: 4. Reichenberg, 40. Kumstát, 48. Kalina, 54. Forman - 13. Anděl, 30. Žálčík, 56. Jiránek
Hradec Králové - Kometa Brno 2:4
Branky: 35. Červený, 54. Köhler - 1. V. Němec, 21. T. Svoboda, 26. M. Haščák, 39. J. Hruška
Zlín - Pardubice 0:2
Branky: 33. Kaut, 52. Perret
Olomouc - Vítkovice 2:4
Branky: 43. Holec, 57. Knotek - 23. Olesz, 44. Kurovský, 54. Roman, 59. Lev
Mladá Boleslav - Chomutov 1:2
Branky: 44. Musil - 9. Poletín, 54. Tomica
Litvínov - Liberec 2:0
Branky: 31. Jánský, 44. Trávníček

Reklama