Hlavní obsah

Škarek po pikantním duelu na Spartě odmítá, že by Jihlava byla na odpis

Praha

Houževnatý nováček z Jihlavy i při svém druhém extraligovém vystoupení dával do hry hlavně bojovnost a hokejové nadšení. Nicméně na bodový zisk to v O2 areně nestačilo. Dukla už 22 let v české nejvyšší soutěži na sparťanském ledě nezvítězila, nedělní porážka 3:4 byla pro ni třináctou s tímto soupeřem v řadě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Jihlavy Jakub Škarek.

Článek
Fotogalerie

Jihlava, pro niž byl vzpruhou páteční skalp Mladé Boleslavi, přitom nebyla horším týmem. „Za to, co kluci předvedli, si nějakou bodovou odměnu zasloužili," tvrdil trenér Petr Vlk, jehož svěřenci ještě v závěru druhé třetiny vedli 2:1 a dostávali favorita do úzkých. „Měli jsme to rozehrané dobře a škoda, že jedeme domů s prázdnou," dodal jihlavský kapitán Tomáš Čachotský.

Spartu zachránilo až vyrovnání 50 vteřin před koncem druhé části, kdy se Kumstát na hraně brankoviště dostal k opakované dorážce. „Gól do šatny se na nás trochu podepsal. Sparta pak byla silná na puku, my o něj jen bojovali," zamrzelo Čachotského. „Ve třetí části byli domácí aktivnější ve střelbě a spadlo jim to tam. My se netlačili tolik do zakončení," doplnil Vlk. Sparta vyhrála i ve 2. kole rozdílem jediné branky, styl Dukly ji ale zaskočil. „Kousali hodně. Výborně bruslili a hráli hodně fyzický hokej," mínil útočník Lukáš Klimek, jenž asistoval u dvou gólů vítězů.

Škarek ve Spartě prožil extraligový debut

Pikantní nádech mělo utkání pro jihlavského brankáře Jakuba Škarka, jenž v dresu Sparty před rokem v sedmnácti prožil extraligový debut. Po postupu s Duklou ale úvahy o přesunu do Prahy padly a setrval na Vysočině. V O2 areně ani 28 zákroky Škarek prohře nezabránil. „Všichni se ke mně ve Spartě chovali hezky, teď však pro mě byla soupeřem. Byl jsem docela překvapený, že jsme ji chvílemi přehrávali," mínil gólman.

Jihlavští bojovníci předvádějí, že nikomu nedají nic zadarmo. „Chce to pokoru, ale není důvod se bát. Extraligu hrají lidi jako my. Možná jsou v něčem šikovnější, ale rozhodně to není tak, že bychom na to neměli," říkal útočník Tomáš Jiránek, jenž se v obou dosavadních zápasech zapsal mezi střelce Dukly. „ Nelíbí se mi, že se s námi automaticky počítá na dno tabulky, když soutěž teprve začala. Máme v kabině skvělou partu, bojujeme jeden za druhého a určitě máme na to, abychom se minimálně baráži vyhnuli," mínil Škarek.

Reklama

Související témata: