Hlavní obsah

Dva zápasy, čtyři góly. Čínská posila Marcinko se Třinci v úvodu sezóny vyplácí

Třinec

Dva zápasy, čtyři góly. Posila z Kunlunu Tomáš Marcinko se v úvodu sezóny Třinci vyplácí. Zatímco v Brně jeho dva góly stačily jen na bod, doma proti Plzni bral Třinec po výhře 5:2 poprvé v sezóně všechny tři.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Plzně Miroslav Svoboda inkasuje první gól. Druhý zleva je třinecký útočník Tomáš Marcinko, v popředí zády Michal Moravčík z Plzně.

Článek
Fotogalerie

V obou případech se posila, která do Třince zamířila v létě z čínského klubu KHL, proti Indiánům prosadila důrazem v blízkosti branky. „Snažím se tam pohybovat, protože z předbrankového prostoru padá nejvíce gólů. Byl jsem ve správný čas na správném místě," vykládal Marcinko. Roli nového střeleckého lídra Třince nicméně odmítl. „Stejně jako vstřelený gól mě bude těšit, když týmu pomůžu ubráněnou přesilovkou, či zblokovanou střelou. V prvním kole jsme prohráli, takže ty moje góly byly úplně zbytečné. Ne, že bych si toho necenil, ale výhry jsou důležitější," přemítal slovenský hokejista.

Při prvním gólu Marcinko pohotově zametl do branky odražený puk, na rozdíl čtyř branek zvyšoval krásnou otočkou na brankovišti. „Ani nevím, co jsem tam vlastně udělal," smál se útočník. „Nejsem typ hráče, který zkouší takové parádičky, ale vyšlo to, takže paráda," pokračoval Marcinko, který mohl v plzeňské hře bez brankáře dovršit hattrick. Místo střely ale volil přihrávku Draveckému. „Já jsem se toho hráče v brance asi bál více, než kdyby tam stál gólman. Ale ne..., vůbec jsem nad hattrickem nepřemýšlel a možná jsem i trochu vymýšlel," připomněl útočník.

Oceláři počítali i zraněné

Smolný návrat na třinecký led prožil brankář Miroslav Svoboda. Do Plzně zamířil před touto sezónou právě ze Slezska. „Byl jsem tady pět let, moc jsem se sem těšil. Byl to ale špatný návrat. S takovým mančaftem, jaký máme, nemůžeme takovým způsobem prohrát," zlobil se reprezentační gólman.

Spoluhráčům vytýkal především malý důraz před brankou. „Říkali jsme si, že to budeme mít pohlídané, ale bohužel jsme to nezvládli a dostali odtud čtyři góly. Musíme si na to dávat pozor, protože i s Litvínovem jsme dostali ten jediný gól z velmi podobného místa. Kdybychom si to dokázali pohlídat, tak jsme snad ještě nedostali gól. "

Třinečtí kromě prvních tří bodů počítali po zápase i zraněné. Do zápasu vůbec nenastoupil útočník Hrňa, kterého ve čtvrté formaci nahradil sedmý bek Jank, v průběhu zápasu odstoupili Petružálek a Krajíček. „U Petružálka to vypadá, že nám tento týden už nepomůže. Krajíček byl po dohrání Hollwegem v první třetině ve stavu, který mu nedovolil pokračovat. Budeme se ho snažit zprovoznit co nejdříve," osvětlil trenér Třince Václav Varaďa. Také Plzeň přišla o hráče, když utkání nedohrál slovenský bek Peter Čerešňák.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice