Hlavní obsah

Sudí nás vytáčeli, naštvaní ale můžeme být především sami na sebe, přiznal olomoucký kapitán Vyrůbalík

Olomouc

Obrovské emoce a časté protesty hokejistů Olomouce proti verdiktům rozhodčích provázely jejich duel s hostujícími Vítkovicemi. Nejvíce s arbitry diskutoval kapitán Kohoutů Martin Vyrůbalík. I on si však uvědomoval, že na porážce 2:4 to nemohlo nic změnit.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Olomoucký Martin Vyrůbalík (vpravo) a Petr Koblasa z Chomutova.

Článek

Se sudími jste komunikoval mockrát, určitě častěji než obvykle. Proč?

Byly tam situace, na které jsme měli jiný názor než rozhodčí. Vysvětlovali jsme si je. Něco jsem k nim řekl já, něco oni. Bylo ale jasné, že rozhodnutí, co učinili, nezmění. Stáli si za svým a hotovo. Jsou prostě pány situace, zápasu a pískají, jak uznají za vhodné. Však od toho tam jsou. Tak jsme si vlastně jen povídali.

Zlou krev vyvolala hlavně situace před třetím gólem ve vaší síti?

Ano, Jeden sudí signalizoval faul, píchnutí do gólmana, druhý nechal hru pokračovat s tím, že tam byl volný puk. Byl to jednoznačný rozpor mezi nimi a bohužel, nakonec rozhodli v náš neprospěch. To nás hodně rozčílilo.

Bouře nevole propukla také ve třetí třetině, když vám kvůli posunuté bráně rozhodčí neuznali gól, který by znamenal snížení na 2:3...

To asi bylo v pořádku. Vysvětlili nám, že gól do úmyslně posunuté branky může platit jen tehdy, když k tomu dojde dříve, než přijde střela. To se nestalo a tak platit nemohl. Nájezd v tomto případě přichází v úvahu jen v posledních dvou minutách zápasu.

Arbitři vás celkově dost vytáčeli. Stálo vás to spoustu nervů. Asi jste hodně naštvaní?

To jsme. Měli bychom být zlí ale spíše sami na sebe. V první třetině jsme byli jasně lepší, nedali jsme však gól. A ve druhé se to zlomilo v náš neprospěch. Měli jsme spoustu zbytečně vyloučených a soupeř hned první přesilovku využil. Pak jsme sice vyrovnali, ale vzápětí jsme inkasovali na 1:2, což se nám stalo i minule v Chomutově. To jsou naše chyby, které si musíme pohlídat. Máme-li uspět, nesmíme se jich dopouštět.

Do sezóny jste vstoupili dvěma porážkami, takže start je špatný. Co s tím?

Nic. Máme toho strašně moc před sebou. Musíme se dívat dopředu. Dá se vyhrát s každým.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín