Hlavní obsah

Reichenberga doporučil český agent

Praha

Norská posila hokejové Sparty si nečekaně vysloužila místo v elitním útoku vedle ikon Petra Vrány a Jaroslava Hlinky. Navíc se při premiéře na domácím ledě 25letý Alexander Reichenberg hned uvedl gólem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Reichenberg ze Sparty během utkání proti Jihlavě.

Článek

„Každý by chtěl mít takové spoluhráče v lajně, snažím se jim přizpůsobit. Musím trenéry přesvědčit, že si takové exkluzivní místo zasloužím," tvrdí účastník letošního MS, který prý sází hlavně na bojovnost a rychlost. „Můj agent Radek Hamr dal Spartě tip a zahájil jednání. Docela brzy došlo k dohodě," líčí Reichenberg, jak se rodil jeho příchod do Prahy.

Hokejové geny má rodák z Mory po švédském otci. „V mých dvou letech jsme se ale stěhovali do Norska, které jsem reprezentoval od juniorských let. Táta mi radí celou kariéru. Všechno, co v hokeji umím, jsem se naučil od něj," tvrdí útočník.

Krajany hledal při rozbruslení

Při zápase s Jihlavou potkal v dresu soupeře krajany, obránce Bryhnisveena a náhradního gólmana Voldena. „Při rozbruslení jsem se oba snažil najít, abychom prohodili pár slov," říká.

Navíc v Litvínově ještě působí norský obránce Sörvik. „Může z toho profitovat reprezentace, že nás hraje tolik v lize, kde se bruslí ve větším tempu a jsou tu obecně šikovnější hráči než v Norsku. Tam se hodně hraje obranná past a tolik se nenapadá," srovnává Reichenberg.

Ještě v dresu Storhamaru zažil letos v březnu při play off nejdelší zápas hokejové historie, který trval až do 218. minuty. „Byl to extrémní zážitek. Měl jsem už hrozné křeče a opravdu jsem trpěl," přibližuje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.