Hlavní obsah

Plzeň rozdrtila Hanáky 10:0, Sparta utrpěla debakl ve Vítkovicích, Kometa doma zhasla

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova jsou dál bez ztráty bodu. Ve třetím kole Tipsport extraligy vyhráli na ledě Pardubic 4:1 a vedou tabulku. Sparta propadla ve Vítkovicích, kde prohrála 1:6. Plzeň si s chutí zastřílela proti Olomouci (10:0) a Litvínov zdolal Hradec Králové 3:0, Jihlava pak doma podlehla Třinci 0:2. Úřadující mistři z Brna prohráli před vlastním publikem s Mladou Boleslaví nečekaně 2:3. Liberec otočil zápas se Zlínem a slaví vítězství 3:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Závar před chomutovskou brankou v utkání 3. kola extraligy mezi HC Dynamo Pardubice a týmem Piráti Chomutov.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Chomutova přijeli na led Pardubic se stoprocentní bodovou bilancí a měli chuť na povedené výsledky navázat. Gólově se jim to povedlo v úplném závěru první třetiny, kdy se tečovanou střelou při přesilové hře prosadil Flemming a brankář Kacetl neměl nárok. Severočeši si užili i další gólové radosti, krátce po polovině zápasu se sám před brankářem prosadil Vondrka. Stejný hráč pak na začátku třetí třetiny využil nedorozumění pardubické obrany a nájezd zakončil gólem.

Necelých deset minut před koncem dal domácím naději na přijatelnější výsledek Sýkora. Do odkryté klece pečetil výhru hostů Vladimír Růžička.

Olomoucký gólman Konrád vyjel za branku a chyboval při rozehrávce, což nakonec potrestal vedoucí trefou Západočechů Mertl. Plzeň pak ještě před první přestávkou náskok navýšila, když skóroval ve 12. minutě Kindl. Indiáni vládli na ledě i dál a jejich další trefu přidal Kubalík. A skóre dál utěšeně narůstalo. Ještě před druhou sirénou poslali touš do sítě hostů v rozmezí čtyřiceti sekund Stach a Kratěna.

A kanonáda pokračovala, když na 6:0 navýšil skóre Indrák, pak se blýskl druhou trefou v utkání Kubalík a Západočeši nepřestávali střílet góly ani dál. Indiáni pak mohli slavit rekrodní výhru 10:0.

Závěr první třetiny se nepovedl Spartě na ledě Vítkovic. Gólmana Honzíka překonal poprvé Květoň v 17. minutě, když obral o puk Nedomlela. O chvíli později skóroval znovu Květoň při přesilové hře. Pražané nenabrali dech ani po přestávce, dostali totiž brzy třetí gól od Hrbase, který v minulosti právě za Spartu hrál. Krátce před koncem druhé třetiny pak splnily Vítkovice normu dvou branek za třetinu, když skóroval Roman. A v závěrečné dvacetiminutovce to nebylo jinak. Do sparťanské sítě mířili Stránský a Květoň, jenž zkompletoval hattrick. Čestný úspěch Pražanů zaznamenal Pavelka.

Nováček z Jihlavy vstoupil do duelu proti silnému Třinci špatně a od čtvrté minuty musel dohánět manko po zásahu Adamského. Když navíc po přestávce skóroval Jank, vypadalo to daleko lépe pro Oceláře. Do konce zápasu už se žádný ze střelců netrefil, a tak si všechny body odvezli Třinečtí.

Mistrovská Kometa Brno moc v úvodu nepotěšila své fanoušky v utkání s Bruslaři z Mladé Boleslavi, když prohrávala 0:1 po zásahu Knotka. Tomu přivezl puk po pravém křídle před branku Urban a Knotek zakončil přesně. Na startu druhé dvacetiminutovky už byla v hale lepší nálada po vyrovnávací trefě Zaťoviče. A v poslední části hry se po zásahu Erata dostala Kometa dokonce do vedení. Jenže brněnská radost netrvala dlouho, protože Urban vyrovnal a následně stejný hráč dokonce v oslabení urval vítězství pro hosty.

Na gólovou radost naopak marně čekali celé dvě třetiny fanoušci v Litvínově, kam zavítal Mountfield Hradec Králové. V poslední dvacetiminutovce ale přišla severočeská gólová smršť, která vynesla Litvínovu výhru 3:0.

Před vlastními fanoušky se nevedlo libereckým hokejistům, kteří proti Zlínu nabrali už v první třetině dvoubrankové manko. Tygři se ale nadechli k náporu a Stránský snížil. Čtyři minuty před koncem srovnal Stránský a prodloužení odmítl v poslední minutě Lakatoš. Tygři tak bodovali naplno.

Tipsport extraliga - 3. kolo
Pardubice - Chomutov 1:4
Branky: 52. Sýkora - 20. Flemming, 33. a 41. Vondrka, 59. Růžička.
Vítkovice - Sparta 6:1
Branky: 17., 19. a 48. Květoň, 25. Hrbas, 40. Roman, 47. Dej - 49. Pavelka.
Jihlava - Třinec 0:2
Branky: 4. Adamský, 26. Jank.
Plzeň - Olomouc 10:0
Branky: 5., 50. a 53. Mertl, 12. Kindl, 22., 49. a 54. Kubalík, 36. Stach, 36. Kratěna, 44. Indrák.
Litvínov - Hradec Králové 3:0
Branky: 53. Sorvik, 59. Černý, 59. Trávníček.
Brno - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 21. Zaťovič, 44. Erat - 13. Knotek, 52. a 56. Urban
Liberec - Zlín 3:2
Branky: 47. Stránský, 56. Bulíř, 60. Lakatoš - 8. Šťastný, 11. Okál.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín