Hlavní obsah

Petrásek vychytal podruhé nulu a dotáhl Litvínov po Liberci k výhře i nad Hradcem

Litvínov

Litvínovský brankář Michael Petrásek podruhé v řadě čaroval a během tří dnů vychytal v hokejové extralize znovu čisté konto na domácím ledě. I díky jeho perfektnímu výkonu a skvělé formě vyhrála Verva nad Hradcem Králové 3:0 a navázala na předchozí vítězství 2:0 nad Libercem. Zatímco Litvínov prožívá příjemné hokejové chvíle, Hradečtí zpytují svědomí po třetí porážce v řadě bez bodového zisku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační snímek. Litvínovský brankář Michael Petrásek řeší situaci před svoji brankou v zápase s Libercem.

Článek

„První vychytaná nula mě stála tři tisíce do klubové kasy, takže vím, co mě asi čeká i podruhé. Ale na to, že musím přispět do pokladny, jsem nemyslel," říkal Petrásek s úsměvem. Nejvíc mu zatrnulo při čtyřminutové přesilovce hostí za stavu 1:0 v závěru, kdy Mountfield napnul všechny síly na vyrovnání. „Byl to asi klíčový moment zápasu. Ale kluci oslabení odbránili a nakonec vítězství 3:0 po dvou gólech do prázdné branky při soupeřově power play vypadá slušně," kvitoval Petrásek povedený finiš Litvínova.

„Michael Petrásek byl opět skvělý. Po utkání v Plzni, které nám na úvod sezóny nevyšlo, jsme si dokázali, že dovedeme zdolat i medailisty z minulého ročníku," připomněl asistent litvínovského trenéra Darek Stránský skalpy vicemistrovského Liberce a bronzového Hradce Králové. „Se šesti body po třech kolech jsme spokojeni. Start do sezóny je důležitý, ale nejsme v situaci, abychom se cítili nějak nahoře," uvažoval asistent.

Martinec: Nemohoucnost rozhoduje

Hradečtí hokejisté vyšli potřetí po sobě naprázdno. „Do Litvínova jsme jeli s cílem neúspěšnou minisérii zlomit a věřili jsme v body, přestože známe litvínovskou sílu v jejich domácím prostředí," konstatoval jeden z asistentů trenéra Tomáš Martinec. „Bohužel naše slabá a prakticky nulová produktivita a střelecká nemohoucnost rozhoduje o zápasech. Nejsme schopni dát gól, nefungují nám přesilovky. A když nevyšla ani hra vabank bez brankáře, dopadlo to nevalně," pokrčil rameny Martinec.

Přiznal, že vnímá nervozitu spojenou s nepovedeným vstupem do sezóny. „Když nevyužijeme ani ideální příležitost na vyrovnání, tak herní nejistota stoupá. Představovali jsme si to jinak, ale musíme se semknout a hrát týmově. Od lídrů čekáme daleko lepší výkony," dodal asistent.

Reklama

Související témata: