Hlavní obsah

Vítkovický Květoň pomohl hattrickem zbourat Spartu. Zůstaňme pokorní, varoval

Ostrava

Nezdar se Zlínem je zapomenut a odpuštěn! Hokejisté Vítkovic ve 3. extraligovém kole zválcovali do té doby neporaženou Spartu 6:1, k čemuž hattrickem přispěl neudržitelný David Květoň. Vítkovice tak navázaly na minulou sezónu, ve které porazili Pražany ve všech čtyřech vzájemných soubojích. „Šest jedna vypadá dost krutě, ale Sparta svou kvalitu určitě má. My jsme ale hráli přesně to, co jsme si řekli a na co nás trenéři připravili,“ zdůvodňoval vysoké vítězství Květoň.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Květoň z Vítkovic na ilustračním snímku s brankářem Zlína Liborem Kašíkem.

Článek

Vzpomenete si, kdy jste dal naposledy v zápase tři góly?

Je to už docela dlouho. Myslím, že ještě v Třinci proti Slavii. (Třinec v říjnu roku 2012 vyhrál ve 12. kole extraligy na ledě Slavie 6:5 po samostatných nájezdech a posunul se do čela soutěže).

(David Květoň přišel na pozápasový rozhovor s pádlem) Co má symbolizovat to pádlo?

Že jsem byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Ale nevím, co přesně to pádlo znamená. Byli jsme v létě na raftech, tak to má asi nějakou spojitost s tím. Nevím.

Je přímo ze Slovenska?

Jako, že bychom to ukradli? To asi ne (smích).

Pojďme k hokeji. První pětka dala Spartě čtyři góly, měli jste více prostoru na ledě, nebo vám utkání prostě vyšlo?

Vyšlo, ale nejen nám. Celý tým hrál dobře. Od obrany a Bartéze to začalo a pohybem a systémem jsme si vytvořili šance. Důležité ale bylo, že nám to tam i napadalo.

Hattricku jste se byl blízko už při čtvrtém gólu, který těsně před vámi tečoval do vlastní branky Lukáš Pech. Bylo to tak, nebo to byl váš gól?

Ne, byl to vlastní gól. Ondra Roman to na mě dával, ale jejich hráč si to tam nešťastně hodil sám. To se někdy stane, chtěl tomu zabránit, ale bohužel si to hodil do branky.

Možná měl lepší střeleckou pozici než vy...

To nevím, asi bych to takto nehodnotil. Byla to nešťastná náhoda, která se stane.

Hattricku jste se nakonec dočkal. Popište, jak jste se k němu probil?

Využil jsem šance, kterých mívám i jindy docela dost. Rozdíl byl v tom, že mi to tam spadlo. U toho prvního gólu jsem měl napadat a obránce Sparty (Nedomlel) se mnou asi nepočítal. Vzal jsem mu puk a jel jsem prostě rovně do brány, kde jsem to zasunul brankáři mezi nohy. Druhý gól byl v přesilovce, nic jsem nevymýšlel, Rasty Dej mi to hodil pěkně mezi kruhy a snažil jsem se jen rychle vystřelit. Před třetím jsme si to s Ondrou (Romanem) hezky vyměnili ve středním pásmu, on mě uvolnil, nalákal na sebe hráče a já jsem proskočil beka, který mě zezadu hákoval. To byl šťastný gól, střílel jsem jenom z nouze.

Pomohlo vám to hákování v míření?

To nevím. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby mě nehákoval, že jo. Byla to fakt střela z nouze, vůbec jsem nemířil, možná ho překvapilo, že to byla taková špinavá střela.

Nebezpeční jste byli i v oslabení. Byl to ten výkon, jakým se chcete v extralize prezentovat?

Asi ano, ale musíme zůstat pokorní a hlídat si nějaké sebeuspokojení. Tentokrát to sedlo každému klukovi v kabině. I to oslabení jsme hráli aktivně a dělali jsme tím Spartě problémy. Chci poděkovat všem spoluhráčům, protože to byl opravdu týmový a kvalitní výkon.

Je tohle cesta, kterou naznačovali trenéři? Zůstat u super obrany a být i aktivnější směrem dopředu a soupeře nejen ubránit, ale i eventuálně přestřílet?

Ano, to je naše cesta, ale každý zápas nebudeme soupeři dávat pět nebo šest gólů. Musíme zůstat u naší hry, jakou chceme hrát a věřím, že nás to odmění a budeme úspěšní.

Například proti Spartě jste zápasy zvládali i loni, jak ale zvládat ty zápasy s týmy kolem vás? I když teď vás čeká derby s Třincem, to asi nějaké polevení nehrozí.

My chceme hrát pořád stejně proti každému, kdo přijede. V extralize není horší nebo lepší soupeř. Tabulka bude vyrovnaná, každý může porazit každého. Neviděl bych to tak. Kolem nás může být úplně kdokoliv, takže chceme hrát náš hokej, věřit tomu a porážet všechny.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články