Hlavní obsah

Patnáctiletý fanoušek dopaden. Po Vondrkovi hodil v Pardubicích láhev

Pardubice

Pachatel byl rychle dopaden. Chomutovský útočník Michal Vondrka si jel po úterním utkání v Pardubicích pro cenu nejlepšího hráče, ale na přivítanou mu proletěla kolem hlavy plná láhev. Dopadla těsně vedle něj. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Reakce východočeského klubu na sebe nenechala dlouho čekat. Omluva a zajištění hříšníka. Byl jim patnáctiletý fanoušek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Michal Vondrka z Chomutova se raduje z branky v Pardubicích. Když byl po zápase vyhlášen nejlepším hráčem hostů, fanoušek po něm hodil láhev.

Článek

„Nemyslím si, že jsem úplně konfliktní člověk, na kterého by lidé museli házet flašky. Ale když to má někdo zapotřebí. Naštěstí mě to netrefilo," okomentoval pro klubové stránky situaci Vondrka.

Potichu nezůstalo ani pardubické vedení. „Snahou nás všech je zkulturnění chování všech fanoušků během hokejových zápasů. Tento moment nás mrzí a chceme se touto formou omluvit hostujícímu kapitánovi, že se něco takového stalo," vyjádřil se na klubovém webu pardubický generální manažer Dušan Salfický.

Domácí prohráli s Piráty 1:4. Hosté jsou v extralize jako jediní bez porážky a vedou tabulku. Pardubice mají ze tří zápasů tři body a jsou desáté. Doma se jim zatím nedaří - dvě utkání a dvě prohry.

„Ač může být výsledek utkání a rozezlenost fanoušků z něj nebo z jiných důvodů jakákoliv, tak takové jednání na žádný stadión nepatří. Jako klub jasně říkáme, že takové návštěvníky v naší hale vidět nechceme. Všem slušným děkujeme za podporu," dodal Salfický.

Pořadatelská služba zajistila dva mladíky ve věku čtrnácti a patnácti let. „Pachatelem byl shledán starší z nich, strážníci mu uložili pořádkovou pokutu," sdělil ředitel Městské policie Pardubice Rostislav Hübl.

Reklama

Související témata: