Hlavní obsah

Piráti urvali výhru v prodloužení. Kometa obrala Zlín. Třinec ovládl derby. Olomouc a Hradec mají první body

lik, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v pátek na programu 4. kolo základní části. Třinec v derby s Vítkovicemi uhájil vedení 3:2. Chomutov udržel neporazitelnost a vedení v tabulce, když doma porazil Jihlavu v prodloužení 4:3. Prvních bodů se dočkal Hradec Králové, který doma zdolal Plzeň (4:3 v prodloužení). Poprvé uspěla také Olomouc, když vyhrála nad Libercem 3:0. Mladá Boleslav udolala Pardubice 4:2 a Zlín podlehl Brnu 0:4. Duel Sparty s Litvínovem se hraje 10. října.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roberts Bukarts ze Zlína a Marcel Haščák z Brna.

Článek
Fotogalerie

Čtvrté kolo rozehrál Třinec s Vítkovicemi. Oba týmy měly po sedmi bodech a také vstřelily po jedenácti gólech. Oceláři byli nakonec o jedinou trefu šťastnější díky střelecky disponovanému Tomáši Marcinkovi. Ten má na kontě už sedm gólů. Sám ovšem jeden ze svých zásahů proti Vítkovicím zpochybnil, úvodní trefa zápasu patří podle něj Martinu Růžičkovi. Vítkovický Roman Szturc v první třetině neproměnil samostatný nájezd, jeho tým poprvé v sezóně nebodoval.

Chomutovští Piráti byli blízko od první prohry v sezóně, nakonec z toho je pro ně jen první bodová ztráta, když výhru nad houževnatým nováčkem z JIhlavy, který získal dosud jen dva body, vyválčili až v prodloužení. V čase 64:04 rozhodl útočník Jakub Sklenář. Severočeši tak i nadále vedou tabulku, za nimi je Třinec a Brno.

Mistrovská Kometa rozhodla souboj ve Zlíně ve druhé třetině, kterou vyhrála 3:0. Nulu udržel Karel Vejmelka. Zlín prohrál bez vstřelené branky i druhý domácí zápas v nové sezóně. Celkově podlehl potřetí za sebou a klesl na třinácté místo v tabulce. Brno je třetí.

Boleslavští potvrdili, že se jim proti Pardubicím daří. Připsali si už šestou výhru nad Dynamem v řadě.

V Hradci Králové to na úvod nového ročníku nebyla idylka. Do dneška žádný bod, dva vstřelené góly, deset inkasovaných. Změna ale přišla proti Plzni. O první výhře Mounfieldu v sezóně rozhodl v 64. minutě Andris Džerinš.

Ale dosud poslední Olomouci se vedlo ještě lépe. Branislav Konrád udržel čisté konto a jeho tým bral plný bodový zisk za výhru v normální hrací době. V tabulce se posunul na dvanácté místo, poslední je Hradec. Hanáci v minulém kole inkasovali deset branek v Plzni, dnes však byli v obraně stoprocentní. Liberec i ve druhém utkání na kluzištích soupeřů v sezóně neskóroval.

Hokejová extraliga - 4. kolo
Třinec - Vítkovice 3:2
Branky: 8., 15. a 24. Marcinko - 21. Tybor, 31. D. Květoň
Mladá Boleslav - Pardubice 4:2
Branky: 10. Kotvan, 14. P. Kousal, 23. Orsava, 49. Lenc - 16. Wishart, 31. Cardwell
Zlín - Brno 0:4
Branky: 24. Mallet, 38. M. Erat, 39. H. Zohorna, 51. Vincour
Chomutov - Jihlava 4:3 v prodloužení
Branky: 25. J. Mrázek, 31. Tomica, 58. V. Růžička z tr. střílení, 65. Sklenář  - 32. Žálčík, 52. R. Hubáček, 57. F. Seman
Hradec Králové - Plzeň 4:3 v prodloužení
Branky: 30. Cibulskis, 40. Kukumberg, 43. Koukal, 64. Džerinš  - 33. a 56. D. Kubalík, 7. Hollweg
Olomouc - Liberec 3:0
Branky: 21. Laš, 41. Holec, 60. Burian
Sparta - Litvínov (10. října)

.

Reklama